Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Louise Björneman grundare av Björneman Advokat

Advokaten Louise Björneman, driver i dag sin egen advokatbyrå – Björneman Advokat, en byrå med affärsjuridisk inriktning. Verksamheten fokuserar på att bygga starka affärsrelationer, där gedigen problemlösning och personligt engagemang är viktiga ingredienser.

Berätta om din verksamhet!

Jag valde att starta egen verksamhet eftersom jag kände ett enormt driv kring att skapa en advokatbyrå som omfamnar såväl tillhandahållande av värdeskapande affärsjuridik, starka affärsrelationer som glädje. Att få hjälpa kunder i avtalsrättsliga, bolagsrättsliga och strategiska frågor på ett närvarande och hållbart sätt är en fröjd.

Jag bedriver min verksamhet från ett kontor i Malmö. Malmö är en fantastiskt fin stad på många vis, bland annat för allt spännande som händer inom näringslivet. Jag trivs i Malmö och är glad över att ha Malmö som utgångspunkt. Det är som sagt en utgångspunkt, då uppdragen finns över hela Sverige. Tack vare dagens kommunikationsmedel och tekniska lösningar är mycket av gränser och avstånd utsuddade, vilket gör det lätt att jobba över hela landet.

Målet med Björneman Advokat

Målet med mitt företag är att bygga en verksamhet där tillhandahållandet av solid affärsjuridik kombineras med starka, stabila och trygga relationer till både kunder, anställda, leverantörer och samarbetspartners. Dessutom är det grundläggande att glädjen i alla lägen på ett eller annat sätt ska vara närvarande i verksamheten. Finns glädjen så kommer som en naturlig följd fina arbetsresultat, en riktig ”win win”-situation.

Reflektioner kring att vara entreprenör

Det bästa med att driva eget företag är att få bygga en verksamhet som jag tror på till 100%. Jag är mest stolt över att ha åstadkommit en advokatbyrå som verkligen präglas av mina värderingar. Jag motiveras och drivs av att ständigt lära mig nya saker – att hela tiden få utvecklas. Därför passar det mig alldeles perfekt att driva egen verksamhet, då det handlar om utveckling i stort och smått varje dag. 

För att balansera jobb och fritid lyssnar jag inåt och bokar in tid för återhämtning. Tiden för återhämtning är lika viktig att boka in som någon annan tid.

Viktiga lärdomar och tips till andra

Mina bästa tips vid nätverkande och för att hitta rätt kontakter är att vara öppensinnad och professionell. Samtidigt som du ska vara en aning kräsen i ditt nätverkande. Med att vara kräsen menar jag att du ska lägga din energi på kontakter som du verkligen tror kan hjälpa dig i ditt företagande.

Var dig själv och fokusera på vad som gör dig unik och ditt företag unikt – framhäv detta. Analysera hur dina nuvarande kunder och potentiella kunder ser ut och hur du med din produkt eller tjänst kan hjälpa dessa på ett givande sätt. Fira vinster längs med vägen –landa i känslan av att ha gjort något bra!

This or that med Louise Björneman

Vill du komma i kontakt med Louise?

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv