Entreprenörden logo

Sommarinspiratör Anna Svalander – Coachingverksamheten blev vägen till frihet

Anna Svalander har alltid vetat att hon vill vara entreprenör, för att kunna styra över sitt liv. Hon drev tidigare en resesite men sedan kom pandemin och allt det hon byggt upp rasade. Men Anna var snabbtänkt, läste till coach och ändrade inriktning på sitt företagande. Med sitt företag Svenska coacher vägleder hon idag andra coacher till att kunna försörja sig på sina verksamheter. 

Anna Svalander grundare av Svenska coacher

Möt Anna Svalander – Business Coach men främst mamma

Jag är gift och har två barn. Vi bor i Träslövsläge strax utanför Varberg. Jag älskar att resa, äta choklad, dricka te och ta promenader vid havet. Sommarinspiratör hos Entreprenörden – en intervju med Emelie Persson som är grundare av Studio Eloupé

Det som driver mig är att skapa ett friare liv för mig själv och hjälpa andra att göra detsamma. Friheten att kunna jobba platsoberoende och styra helt själv över mina dagar. Anledningen till att jag valt att jobba på det här sättet är för att skapa så mycket tid som möjligt med min familj.

Om företaget Svenska coacher

Jag driver eget företag som Business Coach där jag hjälper andra att starta, växa och skala upp sina coachingverksamheter. För det mesta jobbar jag från mitt hemmakontor, soffan eller altanen. Jag älskar friheten att kunna resa iväg till andra spännande platser och ta jobbet med mig.

Det övergripande målet är att hjälpa så många som möjligt att kunna leva gott på sina coachingverksamheter. Femårs målet är att skala upp min verksamhet och hjälper ännu fler coacher. Då har jag klivit undan mer och frigjort mig själv från många uppgifter och fokuserar enbart på coachingen. I framtiden jobbar vill jag jobba tre dagar i veckan och företaget omsätter minst 12 M om året. 

Entreprenörsresan

Jag startade upp Svenska Coacher i februari 2021, då var jag 35 år. Målet har alltid varit att skapa så mycket tid som möjligt med mina barn. För att göra det möjligt behövde jag kunna bestämma mina egna arbetstider. 

Innan pandemin drev jag en resesajt som precis hade börjat ta fart, men allt lades på is med pandemin. Då ändrade jag inriktning och utbildade mig som coach. Först jobbade jag som livscoach med kvinnor från Bali, Thailand, Tanzania, USA och Sverige. Jag såg snabbt hur mycket frihet det här jobbet gav mig, så jag bestämde mig för att byta bana och hjälpa andra svenska coacher att starta upp sina verksamheter och få klienter.

Jag är stolt över att jag har skapat ett liv som jag verkligen älskar och att jag hjälper andra att göra detsamma. Jag har lärt mig att alla kan lyckas med sin coachingverksamhet, men man behöver ha ett driv och en ihärdighet som gör att man fortsätter trots motgångar. Det enda jag ångrar är att jag skulle börjat som coach tidigare, när barnen var små.

Om entreprenörskapet

Det bästa med att driva eget är FRIHETEN! Att kunna bestämma helt över hur mina dagar och veckor ser ut, men också att kunna ta med sig jobbet ut i världen. Sedan är det också trevligt att sätta sin egen lön. Grädden på moset är att dessutom få hjälpa andra att leva på det de brinner för, det är helt fantastiskt! 

I början var det lite svårt, innan jag kom in i det och lärde mig hur man skapar klienter till sin verksamhet, alltså hur jag får pengar att ständigt komma in. Det kunde kännas frustrerande och stressande, ingen rolig känsla. Att göra sin egen bokföring är inte heller någon höjdare, om du frågar mig. Men jag känner inte att jag offrat mycket. Det enda är att jag fick dra ner lite levnadskostnader i början innan pengarna började komma in.

Hur gör du för att balansera jobb och fritid?

Jag bestämde mig redan från början att bara jobba mellan 9–13. På så sätt ger jag mig själv en timme på morgonen, när barnen gått till skolan, att ta hand om mig själv. Gå en promenad, träna eller bara sitta med en kopp te i soffan och själv-coacha i min anteckningsbok. Jag har också varit noga med att lägga bort jobbet helt när barnen kommer hem och skifta mitt fokus helt till dem. Att hålla balansen är en övningssak men så värt att öva på!

Till andra entreprenörer

Jag tror att många underskattar tiden eller ansträngningarna det kommer att ta för att få fart på sitt företag. Och att man inte tar hjälp av någon som gjort det man själv vill göra. Att anlita en coach är det bästa du kan göra!

Att skapa nätverk och bygga kontakter är viktigt. Ge dig bara ut och gör det! Alltså på riktigt, det viktigaste är att faktiskt ge sig ut och börja. När du väl är ute och träffar människor är det så viktigt HUR du gör det. Se till att vara intresserad av andra människor istället för att försöka få andra intresserade av dig. Men för allt i världen, glöm inte bort att faktiskt berätta vad det är du gör, när du får frågan.

Anna Svalanders arbetsplalts

Annas tips till alla:

Jag har tre grundpelare som jag lär ut till mina klienter som jag gärna delar med mig av här också:

  1. Lev det du lär.
  2. Lär känna nya människor.
  3. Visa hur du kan hjälpa dem

Gör du de här tre sakerna kommer det gå hur bra som helst! Se också till att ta hand om dig själv längs vägen. Du är ditt företag och mår inte du bra så kommer inte ditt företag att må bra. Ha kul och återigen, ta hjälp av en coach för att snabba på din framgång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv