Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – ByggSandra

Sandra Mobaraki driver den digitala plattformen ByggSandra på Instagram. Hon har medverkat hos nyhetsmorgon och är en återkommande bygginspiratör. Utöver detta arbetar hon för att skapa en mer neutral byggbransch. Hennes mål är att inspirera fler kvinnor till byggbranschen. Hon driver konsultverksamheten ByggSandra och hon ska förändra byggbranschen. Sandra bor i Huddinge och har en lillebror, mamma och pappa. Hennes intressen är att läsa böcker och skriva, umgås med vänner samt njuta av livet. Vara närvarande och vara här och nu.

ByggSandra: hur allt började

Jag har velat starta eget sen jag var åtta år gammal. Jag har alltid haft en dröm kring att driva mitt eget företag men hade bara inte hittat rätt samt visste inte vad jag skulle dra igång med. Mycket fokus hamnade på att jag skulle ha en sjukt cool affärside eller en häftig produkt, men jag insåg snabbt att när du hittar rätt – då blir det rätt. Och då kan ingenting sätta stopp för dig. Jag driver min verksamhet i Sverige och är väldigt nischad mot byggbranschen.

Det jag drivs av är skapandet. Jag drivs av att kunna utveckla och förändra en hel bransch. ByggSandra kommer att bidra med en ny röst för byggbranschen. På sikt är min förhoppning att jag ska kunna inspirera andra i deras egna resa. Så att de kan förändra och påverka utifrån deras roll. Jag är en kreativ person som tror att allt är möjligt, en känslomänniska som lägger ner mycket passion och känslor i mitt arbete. Älskar även skapandet, älskar att träffa nya människor och att kunna inspirera. Jag tror på förändring och är övertygad om att vi alla kan ta kontrollen för att förändra vårt liv dit vi vill. Jag är en entreprenör – varför vet jag inte.

Målet med ByggSandra

ByggSandra är en konsultverksamhet där jag erbjuder tjänster inom affärsutveckling, marknadsföring genom sociala medier. Jag vänder mig främst mot företag inom byggsektorn och har ett fokus på mångfald samt jämställdhet. Utöver detta föreläser jag och arbetar med att sprida inspiration samt information om byggbranschen på sociala medier.

På sikt kommer ByggSandra att vara ett bolag som är delägare i minst fem startups som ska förändra och utmana byggbranschen. Detta kommer att ske inom fyra år.

Livet som entreprenör

Det svåraste under min resa var att hitta vad jag skulle göra, drivkraften har alltid funnits där. Det har också varit svårt att distansera sig från sina känslor, och inte låta jobbet ta för mycket på mig. Men det är svårt, det är något jag jobbar med än idag.

Det bästa med att driva eget är att du har kontroll över ditt liv, din utveckling och vad det är du vill göra framåt. Du bestämmer över hur du ska leva, och vad du ska göra med din tid och din potential. När vi jobbar hos företag som inte ser vår potential finns det en stor risk att vi försvinner och då når vi inte vår fullaste potential. Det är ett hot för oss själva.

Om hon hade fått göra om?

Hade jag gjort om min resa skulle jag vågat tidigare samt trott på mig själv och mitt arbete. Sedan tror jag att om man är i början av sin resa kan man glömma bort vikten av att bygga ett varumärke och hur mycket det genererar i längden.

Sandras tips

När du har hittat rätt och hittat det du brinner för – då ska du bara köra. Våga lita på dig själv och din inre röst. Lita på din vision. Kartlägg dina styrkor, arbeta med dem och fokusera på det du brinner för. Det är dina styrkor som är din kärnkompetens som du ska ta vara på. Se till att utveckla dem stadigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv