Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Shape Up

Cissi Ferm är 43 år och är personlig tränare som driver Cissi Ferm – Shape Up. Hon är en före detta storstadstjej som idag bor i Krägga med sin man och tre pojkar på tre och ett halvt, sex och åtta år. Cissi har tidigare varit elitidrottare inom basket och har varit med i Mästarnas Mästare. Idag driver hon eget som personlig tränare samt fystränar AIK ungdomslag i basket. Hon brinner för träning, kost och hälsa, och att hjälpa andra med träning så att de mår bra!

Shape Up – hur det började

Resan började då jag 2017 sa upp mig från jobbet som lärare i ämnena Idrott och SO efter hela 17 år.  Jag tröttnade på stressen och arbetsuppgifterna som mestadels bestod av pappersjobb som bara växte och växte. Jag utbildade mig till personlig tränare och gick olika kurser under tiden jag jobbade som lärare. Dessutom hade jag ju med mig i ryggsäcken en 27 års basketkarriär på elitnivå, fysträning och kost som jag idag har mycket nytta av. Höjdpunkten där blev ett deltagande i Mästarnas Mästare 2017!

Tack vare stöd och pepp från maken så hade jag modet att starta eget. Jag ville kunna använda min kompetens och enorma kunskaper inom träning, kost och hälsa som jag genuint brinner och lever för. Det bästa med mitt jobb är att inspirera folk till en bättre hälsa, få jobba med allt inom träning och hälsa och få alla att röra på sig och träna för att må bra.

Hur Shape Up ser ut idag

Idag finns jag på Elit Ortopedis Fyscenter i Barkarby där jag har gruppträningar i PEOne (Procedos Elements One) där det är 3D-träning med procedosmatta. Jag är personlig tränare och har kompetens för en bred målgrupp som är från barn till pensionärer, mammaträning, fysträning för atleter och personlig träning online. Sedan har jag precis gjort en träningsapp på teckenspråk, och reser även runt ibland och föreläser.

Mitt mål är att få träna fler atleter då jag har en bakgrund som elitidrottare. Jag vill även få fler PT-kunder online samt få fler och förstå hur bra träningsappen på teckenspråk är, som kanske är den enda tillgängliga träningsappen för döva, hörselskadade och dövblinda och som även hörande kan ha nytta av. Eftersom jag har barn kan jag inte jobba kvällstid eller helger då många vill ha PT timmar på kvällar, så jag försöker satsa på PT Online istället.

Entreprenör eller företagare?

Jag tror att jag är både och. Som entreprenör gör jag det med passion. Jag jobbar ju med det jag älskar att göra. Som företagare har ju jag F-skatt och vill att fler ska känna till min logga och att de kan få hjälp med kost och träning för att få må bra.

Att driva eget

Det svåraste i början var att ha kapital till att starta verksamheten. Sedan var det svårt att bygga en träningsapp. Om jag hade fått göra om hade jag vänta med appen och gjort allt färdigt. Jag är helt ny i företagsbranschen och är precis i början av resan. Jag kommer att lära mig nya saker och kommer att kunna säga efter något år vilka misstag man inte ska göra. Det var även en utmaning att försöka visa att jag som döv kan driva ett företag, och att få hörande kunder våga komma till mig. Begränsningar för mig som döv är att delta i nätverk, kurser/utbildningar, spontana möten, viktiga möten p.g.a. tolksituationen. Vi döva företagare får betala själva för tolkkostnaden. Vi får ersättning för det men det är pyttelitet och det räcker knappast. Webbinarer, poddar, online kurser och allt där som jag vill vara med på för att utvecklas, där finns det ingen textning eller tillgänglighet för oss döva.

Det mest positiva med att driva eget är att jag är min egen chef och får bestämma över arbetstiden själv. Det roligaste är att jag får kunna jobba med min otroliga kompetens och kunskap inom träning, hälsa och kost. Älskar att få göra det jag är riktigt bra på!

Cissis tips

Våga tro på dig själv och ha tålamod. Våga misslyckas – det är då man lär sig bäst och blir ännu bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv