Entreprenörden logo

Sommarinspiration – My Life Map

Maria Wiig är en 35 årig “innerprenör” som brinner för personlig utveckling. Hon driver kreativa projekt och företag med hjärtat. Hon älskar att få vara fri i sitt kreativa skapande och hitta roliga samarbeten med vänner och likasinnade egenföretagare. Maria har ett hemmakontor i sitt 20-talshus i Stockholm där hon bor med sin sambo och två döttrar. På kafferasten hittar ni henne oftast ute i trädgården i någon av rabatterna med vattenkanna eller med kameran i handen. Renovering, trädgårdsprojekt och yoga är några av hennes favoritsysslor.

De första stegen för My Life Map

I mars tog jag steget att säga upp mig från min fasta anställning och karriär som projektledare inom event och mässbranschen där jag arbetat i snart tio år på olika

stora företag, med stora produktioner och välkända varumärken. Det senaste året har jag drivit eget inom personlig utveckling på deltid men har nu tagit steget fullt ut. Det kändes viktigt för att signalera både för mig själv och min omvärld att jag lägger hundra procent av min energi och hjärta åt rätt håll. Jag följer min dröm om att skapa ett mer balanserat liv där jag lyssnar in min kropp och sätter dagens arbetsuppgifter utefter mina förutsättningar.​ Det är en stor dröm som går i uppfyllelse.

Själv har jag lidit av stressymtom p.g.a hög arbetsbelastning som anställd. I min omgivning har jag många ambitiösa, kreativa och drivna kvinnor som har utmattningssyndrom och det känns så otroligt sorgligt att vi är så många som hamnar där. Jag vill inte utsätta mig för det och verka i de miljöerna längre: jag vill skapa något eget på mina villkor, vara en mamma med ork och lust, gå upp på morgonen och få en pirrande känsla över vad jag ska ta mig an för projekt idag. ​För sex år sedan utbildade jag mig till samtalscoach och har det senaste året på deltid hållit i min kurs “My Life Map – for successful dreamers” som är ett onlinebaserat självcoachingprogram för kvinnor. I oktober kommer jag dessutom anordna mitt första retreat med workshops ur min kurs!

My Life Map – vad driver det framåt?

Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur mycket det har gett mig att få ha de här grupperna av kvinnor som öppnar upp sig och delar med sig av sina liv och insikter under kursens gång. Det är fantastiskt vilken energi och vilket systerskap det ger. Det har varit kvinnor mellan 20-65 med olika bakgrunder som förskollärare, läkare, föräldralediga, influensers m.m. Det alla har gemensamt är att de önskat göra någon typ av förändring i livet. Under de här tre kursomgångarna har flera sagt upp sig från jobb, startat eget, hittat tillbaka till sin passion och intressen, sålt hus och flyttat, separerat, hoppat av utbildning och ändrat inriktning.

Som företagare och entreprenör drivs jag av att få skapa mitt liv efter mina förutsättningar och drömmar. Friheten att själv få styra min tid för att hitta den ultimata balansen. Att få känna in vad jag mår bra av och känner lust av att göra. Att få vara kreativ att skapa det som vill komma till uttryck. Min pappa har varit egenföretagare och engagerat sig politiskt och i föreningar sedan jag var liten och är en stor inspiration som alltid coachar mig och tror på mig och mina idéer. Jag har alltid haft med mig att jag kan påverka och skapa det jag önskar, det är jag så tacksam över och vill ge vidare till mina döttrar.

Marias mål

Mitt mål är att coacha och inspirera kvinnor till att genomföra de förändringar de längtar efter. Många av de kvinnor jag coachar upplever att de står och stampar på samma ställe i livet och inte vet hur de ska komma vidare. Att när de stannar upp, exempelvis under sin föräldraledighet får mycket tid att reflektera var de är i livet och känner att de växt ur sin gamla roll eller tappat bort sig själva på vägen. De önskar hjälp att hitta vad de drivs av då de drömmer om att göra något annat men inte vet vad. Andra har en klar vision men inte modet att ta steget. Att få de kvinnorna att övervinna sina rädslor och att komma vidare är fantastiskt! Jag läste en gång uttrycket “Innerprenör” och kände att det landade rätt i mig. Att skapandet kommer inifrån och att driva företag med hjärtat.

En inneprenörs vardag

Det jobbigaste är att besegra sin inre självsabotör, det jobbar jag dagligen med. Men jag är inte längre rädd för att misslyckas – det gör mig inte misslyckad. Det gör mig till en entreprenör som vågar testa nya marker. Jag vill inte ta mina sista andetag och ångra att jag fegade. Det mest positiva för mig är att kunna känna friheten i att arbeta varifrån jag vill och när jag vill. Förut fanns alltid stressen med pusslandet kring barnen, pendling och hemmet. Nu är jag flexibel och kan unna mig en långfrukost med mina döttrar, kan starta dagen med en långpromenad, kaffe på altan och dra upp lite ogräs i grusgången och vissla till fågelsången. Självklart är det mycket arbete med att vara egenföretagare, men att jobba för sig själv känns för mig mer motiverande.

Marias tips

  • Stäng in prestationsprinsessan och anamma lite good enough-tänk för att komma igång!
  • Att misslyckas gör dig inte misslyckad, det ger dig erfarenhet och viktiga nycklar i din utveckling.
  • Dina negativa tankar är inte sanna. Försök att identifiera dem, ifrågasätt relevansen i dem och byt ut dem mot tankar som ger dig energi och flow.
  • Skriv en lista och välj ut tre som känns starkast för dig – jag har tre kärnord som följer mig i allt jag gör.
  • Bygg ditt egna team av ”kollegor” och byt tjänster. Vad kan du hjälpa andra med – erbjud din hjälp!
  • Hitta din egna balans. Se om du kan hitta en röd tråd och en rytm som följer dig. När är du mest effektiv under dagen? Under din menscykel? Under årstiderna? Vad du mår bra av och när du kan prestera bäst?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv