Entreprenörden logo

Sommarinspiratör Emilie Thulin – sann kreativitet kommer ur glädje och energi

Emilie Thulin är designern som verkligen brinner för sitt arbete. Design är hennes passion och har alltid varit en kanal för henne att uttrycka känslor och tankar, vilket avspeglar sig i hennes service till kunder. Ett tips från Emilie är att ”inte vara rädd för att anlita extern hjälp”, själv arbetar hon med en coach och mentorer för att utveckla bolaget. Framtidsmålet är att skala upp, men annars är hon nöjd med livet, sin företagsresa och var hon befinner sig idag. 

Sommarinspiratör hos Entreprenörden – en intervju med Emilie Thulin som är grundare Emilie Thulin Design
Foto; Jenny Hammar

Om Emilie Thulin

Jag är 42 år och bor i Stockholms skärgård med min man och mina två barn. Design är mitt största intresse och jag jobbar verkligen med det jag brinner för. Jag gillar inte att vara den som syns och hörs mest, men jag fascineras av människor och är intresserad av psykologi. Bäst trivs jag när jag vistas i naturen eller när jag formger.

Emilie Thulin Design 

Emilie Thulin Design hjälper varumärken inom beauty, entertainment och lifestyle med varumärkesstrategi samt visuella identiteter. Med sin passion för design hjälper hon andra att förverkliga sina idéer och drömmar. Därför jobbar hon med syftesdrivna varumärken. 

– Jag arbetar hemifrån eller i min studio som ligger på Fjällgatan i Stockholm.

Min intention är att vara en långsiktig designpartner för mina kunder. I framtiden vill jag skala upp företaget. För att kunna göra det behöver jag utveckla ett designteam, vilket jag hoppas kunna göra inom de närmaste åren. Jag älskar den plats jag är på i mitt företagande, men jag vill utöka verksamheten, jag har betydligt mer att ge.

Jag startade min enskilda firma 2006, samtidigt som jag studerade reklam och grafisk design på Forsbergs Skola. Inledningsvis startade jag eget för att kunna ta frilansuppdrag under studietiden.

Hur kom det sig att du valde att starta eget?

Efter utbildningen arbetade jag som designer på en designbyrå. Men när jag fick förfrågan om ett uppdrag som jag inte vill tacka nej till och heller inte kunde ta på sidan av jobbet, så valde att säga upp mig och kasta mig ut i världen som egen företagare, det var 2011. För två år sedan omvandlade jag företaget till aktiebolag.

Det jag är mest stolt över är att jag har gjort allt jobb själv. Det har gjort att jag lärt mig enormt mycket, inte bara inom mitt yrke men också inom entreprenörskap.

Man kan göra mycket själv, men du kommer till en punkt då du behöver hjälp, inte minst utifrån-in-perspektivet. Därför har jag tagit hjälp av coach och mentorer de senaste 1,5 åren. 

Om jag skulle ändra på någonting i min företagsresa så skulle jag tagit hjälp av andra tidigare och jag skulle varit mer föräldraledig!

Sommarinspiratör hos Entreprenörden – en intervju med Emilie Thulin som är grundare Emilie Thulin Design
Foto; Jenny Hammar

Vad är din erfarenhet av entreprenörskapet?

Det bästa är friheten men också känslan det ger att allt det jag gör har varit av egen kraft, det gör framgångarna större gentemot om jag varit anställd. Man får passa sig för att falla i fällan att man jobbar hela tiden, då försvinner friheten.

Jag tror på att skapande kommer ur smärta eller lidande, det är en myt. Sann kreativitet kommer ur glädje och energi. Däremot kan motgångar och livserfarenhet ge ett djup till det man skapar.

För att balansera jobb och fritid måste man ha disciplin. Jag schemalägger jobb och är stenhård med att vara offline när jag behöver vara ledig.

Till andra entreprenörer 

  • Jag tror att ett misstag är att man tackar ja till allt. Så otroligt många uppdrag som tar alldeles för mycket energi, vilket gör att det bara blir pannkaka av allt.
  • Ta reda på var dina kunder/din målgrupp är, i vilka kanaler. Det är där du ska vara.
  • Våga ta betalt! Min pappa sa till mig när jag började som egen: ”När du sätter ett pris sätter du också ett värde på dig själv.” Det är precis så det är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv