Entreprenörden logo

Sommarinspiratör Gabriella Bäckstrand – grundare av Flowness

Redan när Gabriella Bäckstrand studerade till massageterapeut som 25-åring var hon intresserad av att starta eget, men vågade inte riktigt. Men hon släppte aldrig sin passion, intresset för hälsa och välmående. Efter en livsomvändande händelse tog hon modet till sig och startade företaget Flowness. Nu följer hon sitt kall och hjälper andra kvinnor att lära sig metoder till smärtlindring genom att läka sig själva. 

“Jag har själv erfarenhet av hur det känns att befinna sig i en kropp med mycket värk, därför vill jag hjälpa andra. Efter att jag lärt mig vad jag behövde göra för att bli av med värken och lyckades läka mig själv, ville jag sprida vidare kunskapen till andra”, berättar Gabriella.

Gabriella Bäckstrand, grundare av Flowness

Möt Gabriella

Jag heter Gabriella Bäckstrand, är 42 år och bor i Veberöd, Lunds kommun, tillsammans med min man och våra tre söner. Min äldsta son är 9 år och tvillingar är 7 år. Som person är jag driven och har alltid ett nytt mål i sikte. Jag älskar att utbilda mig och att läsa böcker, helst inom personlighetsutveckling, men även lättsmälta “feel good” böcker som avkoppling. 

Det som driver mig är att sätta upp nya mål, jag älskar att följa utvecklingen och utvärdera. Jag drivs även av friheten det ger att vara entreprenör. Jag kan bestämma när, var och med vem jag ska jobba och hur mycket jag får i lön. Som anställd har man inte mycket att säga till om, trots att jag jobbade mer i perioder så speglas det aldrig i lönen, men nu kan jag bestämma allt själv!

Flowness – företaget som hjälper kvinnor till självläkning

I mitt företag hjälper jag kvinnor som lider av värk och ger dem metoder för att kunna läka sig själva, hur de kan börja lyssna på sin kropp, hantera värken och bryta sig ur smärtcykeln. Jag har själv erfarenhet av hur det känns att befinna sig i en kropp med mycket värk, därför vill jag hjälpa andra. Efter det att jag lärde mig vad jag behövde göra för att bli av med värken och läkte mig själv ville jag sprida vidare kunskapen till andra. 

Det gör jag genom att lära ut kroppsbaserade metoder såsom Sensing Yoga, min service finns tillgänglig som onlinekurser. Målet är att hjälpa så många som möjligt till ett smärtfritt liv. Det finns så mycket vi kan göra inom självläkning, men kunskapen har gått lite förlorad. Många gånger vänder vi oss till andra för att de ska fixa oss, när det egentligen är våra egna kroppar som vi behöver lära oss att lyssna på och förstå.

Gabriellas företag Flowness hjälper kvinnor att lyssna på sina egna kroppar

Entreprenörsresan

Redan när jag som 25-åring utbildade mig till massageterapeut ville jag starta företag, men vågade inte riktigt. Efter ett par år som anställd massör utbildade jag mig istället till lärare och senare till specialpedagog. Det var dock fortfarande hälsa som mitt hjärta klappade lite extra för. När jag senare gick in i väggen och insåg att det var dags att göra något åt hela min livssituation så utbildade jag mig till Sensing Yogalärare och började undervisa inom det. Jag upptäckte direkt att jag funnit mitt kall! Jag kände att jag bara måste undervisa inom det och hjälpa andra människor att må bättre. 

Jag var fyrtio år när jag startade mitt företag. Sen tog det närmare ett år att utarbeta en plan; vad jag skulle göra med yogan och hur jag skulle hjälpa andra. Under tiden fortsatte jag att jobba som specialpedagog. När jag äntligen hade utarbetat mitt varför, vem jag skulle hjälpa och hur jag skulle göra det, sa jag upp mig från jobbet som specialpedagog. 

Nu har jag drivit mitt eget företag i 2 månader på heltid. Och det var först efter det att jag vågade satsa på heltid som verksamheten verkligen tagit fart. Det viktigaste jag lärt mig från att driva företag är att man inte ska lyssna på dem som inte gjort det tidigare, lyssna istället på dem som driver företag och allra helst på dem som det går bra för.

Om entreprenörskapet

Det bästa med att driva företag är att jag bestämmer allt själv, vem och vad jag vill jobba med. Jag bestämmer mina egna arbetstider och behöver inte fråga någon när jag vill ta ledigt. Arbetet är flexibelt, jag kan jobba hemifrån eller där jag vill, det gör att vardagen med tre barn blir betydligt lättare. För att balansera jobb och fritid planerar jag min återhämtningstid i kalendern. Det är extra viktigt efter en intensiv period med försäljning eller en kursstart. Jag är också noga med att sluta jobba vid en viss tid på dagen, så att arbetsdagen inte blir för lång. Ibland jobbar jag på kvällarna när barnen har lagt sig. Jag är villig att lägga lite mer tid på företaget nu i början. Det behövs för att bygga upp en bra grund och kommer att betala sig senare, både vad gäller tid och pengar.

Gabriella erbjuder bland annat onlinekurser

Till andra entreprenörer

Jag tror att många som startar eget underskattar vikten av marknadsföringen. Antingen att de helt missar att marknadsföra sig, eller att de missbedömer tiden som det arbetet tar. Att synas och berätta vem man är och vad man gör är A och O för att nå ut till rätt kunder. 

Börja tidigt med att skapa kontakt med människor som intresserar sig för det du gör, gärna innan du ens har något att sälja. Berätta vad du gör och vem du vill hjälpa så fort du vet det själv. Låt dina följare och potentiella kunder följa med dig på din resa, skapa relationer och nätverka.

Gabriellas andra tips till entreprenörer är:

  • Våga fråga och lär dig av andra. Det behöver inte nödvändigtvis vara människor från din bransch. 
  • Omge dig med “rätt” människor. Människor med rätt mindset, som vågar och som tror på dig. 
  • Ge det tid. Att utveckla något bra får lov att ta tid. 
  • Fortsätt även om du stöter på hinder. Sätt mål och följ upp. Gör mer av det som fungerar bra och mindre av det som inte går lika bra. 
  • Nätverka och berätta vad du gör, så att andra kan hjälpa dig att sprida ditt ord. 
  • Sist men inte minst, samarbeta med andra, även de som du kanske ser som konkurrenter. Tillsammans kan ni bolla idéer, lära av varandra och till och med hjälpa varandra med klienter. Du kanske är grym på något som din kollega inte kan och vice versa. Man kan känna sig ganska ensam som soloprenör, leta upp likasinnade och ha kul!
Flowness på Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv