Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Houseofpaulsson.se

Företagaren Yaty Karim Paulsson 33, startade sitt första företag för ungefär tio år sedan. Idag driver hon e-handelsbolaget houseofpaulsson och arbetar även som utbildningsledare. Houseofpaulsson.se startades för ett år sedan och är en webbshop som säljer växtinredning. Tillsammans med sin man och två barn bor Yaty i Hagsätra utanför Stockholm. Fritiden spenderar hon gärna genom att hålla på med matlagning, inredning, trädgård och växter!

Varför valde du att starta företag?

För cirka 10 år sedan startade jag mitt första företag. Då drev jag egen kommunikationsbyrå men efter ungefär två år valde jag att acceptera ett jobberbjudande som jag inte kunde tacka nej till. Under årens lopp har jag velat driva ett eget företag igen och förra året så startade jag äntligen detta företag tillsammans med min man.

Verksamheten houseofpaulsson.se

Houseofpaulsson.se är en webbshop med fokus på växtinredning. Shoppen är väldigt personlig och vårt hem är vår utgångspunkt för allt vi väljer att sälja på shoppen. Det är ett medvetet val att inte ha ett stort sortiment utan det är fokus på detaljer som jag verkligen tycker om. Alla produkter är valda med omsorg helt enkelt. Vi har även en vintagekategori och även där lägger jag mycket tid på att leta efter produkter som passar in hemma hos oss och matchar det övriga sortimentet. Än så länge har vi inget vinstdrivande mål utan vi låter det ta sin tid. Det långsiktiga målet är såklart att få kunna arbeta med företaget i större omfattning. Men just nu är det främst för att utveckla mig själv och få längta till att jobba med företaget när jag är på mitt ”vanliga” jobb. Jag driver företaget hemifrån, vi har en allokerad kontorsyta där man kan sitta och jobba samt packa paket. Vi har även lager i diverse garderober och förråd.

Vad drivs du av?

Jag drivs av utmaningar och starkt intresse och saker som gör mig glad! Anledningen till att jag startade en webbshop är för att jag länge velat lära mig mer om e-handel och allt som hör till och vad är bättre än learn by doing? Det var inte ett alternativ att återgå till skolbänken.

Svårt under resan!

Det svåraste har varit att förstå den digitala kundresan och att identifiera min målgrupp. När man driver en webbshop så är det en stor del av ens verksamhet och man träffar inga kunder som man gör i en fysisk butik. Men det som har varit jobbigt under min resa försöker jag att se som en positiv upplevelse för att det inte ska vara jobbigt. Är det för jobbigt tar det mycket energi och det bidrar till att jag tappar motivationen. Därför utvecklar vi företaget sakta men säkert så att det hela tiden ska kännas peppande och helt enkelt roligt att driva företag. Baksidan med företagandet skulle jag säga är de ”tråkiga” bitarna. Jag personligen tycker till exempel att bokföring är en jobbig del, och drar mig gärna för att ta tag i det. Alla människor är olika och har olika krokar och där tycker jag det är viktigt att man tar hjälp med de bitar man känner att någon annan kan göra bättre och mer effektivt.

Vad är det bästa med att driva företag?

Man bestämmer själv över vad man vill hålla på med, hur man vill göra och när man vill göra det. Framför allt är det så himla kul! Låter kanske klyschigt men det är så sant.

Yatys råd till andra företagare och entreprenörer

Mitt tips till andra företagare är först och främst att våga starta företag! Det behöver inte alltid kosta sjukt mycket pengar eller gå med vinst direkt. Ha inte för bråttom, allt har sin tid. Jag tror att många har bråttom med att vilja se resultat och då fokuserar på att optimera fel saker, vilket bidrar till en hel del stress i företagandet. Ge det tid att växa och landa hos din målgrupp. Ta hjälp med uppgifter du tycker är svårt och tidskrävande. Använd dig av andra företagare i olika nätverk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv