Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Inkluderingsbyrån

Julia Strandberg, grundare av Inkluderingsbyrån, är 42 år ung och bor i Göteborg. Frågor som inkludering, jämställdhet och kommunikation är något hon brinner för – väldigt passande ju då det också är hennes jobb! Utöver vad som ingår i hennes yrkesverksamma sysslor beskriver hon även sig själv som en kreativ själ som behöver skapa, allt från texter till middagsrätter. 

Vad motiverar dig privat och yrkesmässigt?

Privat älskar jag att vara kreativ i köket och det är verkligen som meditation för mig. Att laga mat på känsla, lust och inspiration är så givande. Min man nördar vin så det ger oss ett kul gemensamt intresse. Vårt liv kretsar så mycket kring mat! För att bli bra på matlagning behöver man inspiration, och det får jag via krogen. Jag älskar att äta på restauranger och försöka lista ut allt från ingredienser till tillagning.

I mitt arbete motiveras jag av att vara kreativ och skapa förändring. Rättvisa och demokratiska frågor är viktigt för mig. Jag är en värdestyrd person som vill påverka. Jag drivs också av att vara framgångsrik och kunnig inom mitt område. Och att tjäna pengar! Så många säger att det inte är en motivationskraft, men det motiverar väl ändå alla? Hur många skulle gå till jobbet om man inte fick lön? Jag vill tjäna pengar!

Inkluderingsbyrån – verksamheten

Inkluderingsbyrån, som grundades i årsskiftet 2020/2021, är en konsultbyrå som hjälper företag att bli mer attraktiva, både som arbetsgivare och leverantör, nå ökad tillväxt, innovation och social hållbarhet. Det gör vi genom inkludering och jämställdhet där vi erbjuder tjänster inom ledarskap, företagskultur, employer branding och kommunikation. Mina kunder är främst IT, teknik och byggbranschen.

Inkluderingsbyrån – visionen

Målet med allt jag gör är att påverka och skapa ett mer jämställt samhälle på lång sikt! För att komma dit innebär det vad gäller mitt företag att föreläsa och utbilda ännu mer. På sikt vill jag ha anställda och driva ett framgångsrikt koncept som verkligen får företag att öka sin inkludering. Jag vill att Inkluderingsbyrån ska vara det självklara valet!

Var ser du dig själv och ditt företag om 5 år?

Om 5 år föreläser och utbildar jag och mitt team för fullt! Vi har en gedigen kundlista och skapar förändring. Efter att ha samarbetat med oss kommer företag att vara inkluderande och har en kultur som gör att medarbetare växer och blomstrar. Ledningar och styrelse ska se en tydlig tillväxt efter att ha samarbetat med oss. 

Inkluderingsbyråns resa 

Jag är verkligen nöjd och stolt över den resan jag har gjort. Jag önskar inte ändra på något! Anledningen till att jag valde att starta Inkluderingsbyrån var för att jag har en kompetens och en förändringsprocess som jag kan applicera på fler företag och därmed bidra till ökad inkludering och mångfald. Att jag har skapat just det och att jag syns i sammanhang som för mig betyder något och där jag verkligen kan skapa förändring, är jag otroligt stolt över! 

Entreprenörskap och eget företagande

Det bästa med eget företagande är helt klart friheten att själv bestämma vilka uppdrag jag vill göra, och själv bestämma vilka KPI:er och mål jag vill sätta. Det är upp till mig hur min arbetsdag ser ut och var jag vill lägga min energi, vilket är en fantastisk frihetskänsla. Å andra sidan är det mycket att ha koll på själv. Avsaknaden av en gemenskap och ett team att bolla exempelvis kompetensområde, erbjudande, ekonomi och försäljning med kan bli påtaglig ibland. Sedan går det ju inte att undgå det faktum att en hög lön och trygghet i min tidigare yrkesroll som marknads- och kommunikationschef är något jag behövde “offra”, kanske särskilt i början. Att starta ett nytt företag handlar ju om att man måste göra en investering och våga vara utan lön innan det börjar ramla in uppdrag. 

Till andra entreprenörer 

Misstaget jag tror många gör i uppstartningsfasen är att dels vara så hungrig på uppdrag att man tar alldeles för lite betalt, och dels att man gärna vill klara saker på egen hand som man egentligen hade tjänat mer på att ta in expertis. Det gäller bara att våga! Våga ta betalt, våga ta hjälp. 

This or that med Julia Strandberg

Tusen tack, Julia, för din medverkan i årets Sommarinspiratörer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv