Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Isabelle Björkvall Lalami grundare av Myfurn

Tävlingsinriktade Isabelle Björkvall Lalami, 28,  bor och driver bolag i Stockholm tillsammans med sin mamma samt bästa vän Nadia Lalami. När Isabelle inte jobbar med sina två bolag dansar hon gärna till dansgenren dancehall eller reser och upplever nya kulturer. Hennes intresse för resande tog henne till New York i två år där hon pluggade, jobbade på Spotify och spelade fotboll för skollaget. En kombination perfekt för Isabelle vars drivkrafter är att hela tiden utvecklas – och vinna!

Företaget Myfurn ska bli nya Amazon

2019 startade jag och min mamma företaget Spacemaker. Två år senare startade vi Myfurn och har jobbat hårt med för att kunna lansera nu för några veckor sedan. Även om vi lanserade alldeles nyligen blickar vi mot framtiden redan nu. Visionen är att vi ska bli som Amazon fast nischat åt heminredning. Tjänsten låter våra kunder ladda upp sin lägenhetsritning för att sedan tredimensionellt möblera den och beställa dessa möbler genom oss. Vi erbjuder väldigt bra rabatter på designmöbler med liknande sortiment som Nordiska Galleriet. Om 5 år är vi på god väg att bli den ledande marknadsplatsen för heminredning!

Isabelles entreprenörsresa fram till idag

Jag startade bolag för att jag tycker det är så mycket mer motiverande att enbart jobba för sig själv. Det är jag som har ansvaret och jobbar utifrån vad jag tror är bäst för bolaget. Fria tyglar innebär, för mig, en stor frihet. 

Jag är otroligt stolt över vad vi har åstadkommit hittills med plattformen, trots de få resurser vi har haft. Vi är ett riktigt bra team som känner varandra väldigt väl. Det är alltid en fördel, enligt mig, när det brinner i knutarna. Då är viktigt att jobbat snabbt och disciplinerat. När problem uppstår delar vi samma vision och står på samma sida.

Företagandets kontraster 

Även fast jag älskar friheten och ansvaret, kommer även ansvaret med påfrestningar. De innebär att jag stundtals kan utsättas för svåra och stressade situationer där jag måste fatta rätt beslut som är för företagets bästa. Jag upplever också att jag som kvinna måste armbåga mig fram för att bli respekterad i en mansdominerad bransch, vilket är tufft. 

Som företagare blir ens fritid lidande, men jag har lärt mig att planering är ens allt. Ens prioriteringar ändras också. Att driva företag innebär periodvis extremt mycket jobb, då finns inte utrymme för att planera in saker som inte ger mig energi. För att balansera jobb och fritid ser jag alltså till att få tid till det jag tycker om och som får mig att må bra. 

Isabelles ord till dig som funderar på att starta eget

Våga starta företag! Om du har en idé, börja slipa på den vid sidan av din anställning. Du behöver inte vänta på att du ska komma på den mest briljanta idén. Det mesta handlar ändå om utförandet snarare än idén i sig. Man behöver inte försöka starta en “unicorn”. 

This or that med Isabelle Björkvall Lalami

Vill du kontakta Isabelle?

Hemsida Instagram LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv