Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Nadia Lalami, grundare av Spacemaker

Stockholmsbaserade Nadia Lalami är 55 år och driver bolagen Spacemaker samt Myfurn tillsammans med hennes dotter Isabelle Björkvall Lalami. Utanför företagandet lägger hon gärna sin tid på styrketräning och löpning. Nadia beskriver sig själv med fördelaktiga egenskaper som driven, modig och går sin egen väg.

Nadias drivkrafter

Jag motiveras av att lyckas med en utmaning. Att utmana det omöjliga eller framförallt det normaliserade, är min stora drivkraft. Jag drivs även av att vara en självständig kvinna som bestämmer över mig själv och min framtid. Det är viktigt för mig att inspirera och leda min dotter till att våga samt vara ett föredöme för andra kvinnor. 

Företaget Spacemaker

På Spacemaker sysslar vi med hyresgästrådgivning och hjälper företag med att söka, hyresförhandla samt projektleda deras kontor. Detta är idag en stor fråga då många företag i pandemins spår behöver hitta ett arbetssätt som möter medarbetarnas behov av att arbeta både hemifrån och på kontor. Vi är i grunden Stockholmsbaserade men hjälper även våra kunder med rådgivning för att etablera kontor globalt. Min stora vision med Spacemaker är att göra branschen mer transparent och förändringsbenägen. 

Resan från Spotify till iZettle till Spacemaker

Jag har haft förmånen att vara med på Spotifys resa genom att bygga upp deras avdelningar och kontor världen över. Efter Spotify var jag anställd på bland annat iZettle. Tiden kom dock då iZettle blev uppköpta av Paypal, det blev mitt startskott för att starta eget. Det var helt rätt läge att och jag kände på något vis att det enda jag skulle tycka hade varit en utmaning var att göra just det – starta eget företag. 

Jag är väldigt stolt över att ha klarat en tillväxt i ett nystartat bolag trots COVID-19. De första åren är jobbigast men jag lyckades ta mig över tröskel, mitt i en pandemi. Det är jag stolt över. Jag minns dock att jag var väldigt stressad i början och ville gärna utföra alla mina idéer på en gång. Spacemaker har lärt mig att jag får välja mina utmaningar.

Att vara egenföretagare

Att vara egen innebär att arbeta snabbt och ta snabba beslut, vilket jag gillar. Det har jag all möjlighet till att göra som egen. Det svåraste, å andra sidan, är att förstå det politiska spelet bakom affärer. Det är en sådan sak man gärna bollar med andra likasinnade kvinnor, men det finns inte oändligt av dem. Kvinnor har det tufft som entreprenörer och jag har genom företagandet förstått vikten av vi kvinnor behöver stötta varandra. 

För att balansera jobb och fritid ser jag alltid till att prioritera fysisk aktivitet för att ge både fysisk och mental balans. När jag känner att jag jobbat mycket avstår jag också privata åtaganden för att prioritera återhämtning. 

Vilket är ditt bästa tips för att hitta rätt kontakter? 

Oavsett om det är en kontakt du behöver eller inte; besvara alltid mejl och förfrågningar på ett trevligt sätt. 

This or that med Nadia Lalami

Vill du kontakta Nadia?

Hemsida Facebook LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv