Entreprenörden logo

Sommarinspiratör Jessica Jäger– grundare av Tongivande Kärlek AB

Jessica Jäger är affärscoachen som drivs av att hjälpa småföretagare att nå lönsamhet och personlig hållbarhet. Jessica är också sångerska och begravningsofficiant som har som mål att lyfta andra människor. Oavsett om hon coachar eller sjunger på en begravning, så vill hon beröra och skapa en positiv förändring.

Jessica Jäger
Jessica Jäger, grundare av Tongivande Kärlek AB. Foto av Janine Laag på Lumeah Photography.

“Jag kan motivera mig själv till att göra det mesta så länge jag förstår varför det är relevant och viktigt för mig. Jag drivs speciellt av att göra skillnad för andra människor. Mitt starkaste ledord är att beröra”, säger Jessica.

Vem är Jessica Jäger

Mitt namn är Jessica Jäger, jag är 38 år och bor i Vallentuna, norr om Stockholm, tillsammans med min man Marcus och våra två barn, Zacharias, 11 år och Zelda, 9 år. Jag skulle beskriva mig själv som en driftig, nyfiken och lyhörd person med en stor portion empati. Men också som en person som drivs av att göra skillnad för andra människor med viljan att beröra.

Vad gör ditt företag?

Mitt företag coachar småföretagare, främst hälsoentreprenörer, mot lönsamhet och hållbarhet i vardagen. Fokus ligger på att stärka självledarskap, marknadsföring och lönsamhet. Jag tar också uppdrag som begravningsofficiant och sångerska, samt skriver näringslivskrönikor i vår lokaltidning varje vecka. Dessutom har jag gett ut två musikalbum på eget bolag och skrivit boken “Jag leder! 13 strategier för självledarskap”, och till hösten kommer en uppföljare med titeln “Jag säljer!”

Jessica Jäger tar också uppdrag som sångerska
Jessica Jäger tar också uppdrag som sångerska. Foto av Janine Laag på Lumeah Photography.

Från Musikgymnasiet till entreprenör

Så länge jag minns har jag drömt om att bli sångerska och kunna livnära mig på musiken. Efter musikklass på högstadiet fortsatte jag till Nordiska Musikgymnasiet, där vi även studerade företagsekonomi och småföretagande för att kunna bli frilansmusiker. När jag berättade för rektorn om mina ambitioner, förklarade hon att det fanns fyra sätt att livnära sig på som musiker: anställning i en orkester, kyrkomusiker, anställning i en kör eller frilansande. Eftersom jag varken spelade instrument eller såg mig som en korist, återstod bara frilansande. Då bestämde jag mig för att satsa på det. 2006 startade jag mitt företag, bara 19 år gammal och nyutexaminerad från gymnasiet. Jag har drivit företag sedan dess – först som enskild firma fram till 2018, därefter som aktiebolag.

Vilka lärdomar har du fått från din entreprenörsresa?

Den mest betydelsefulla är insikten om att prioritera mitt eget välmående först. Att fylla på mig själv först, från en plats av inre kärlek, möjliggör att jag kan ge mer till andra på ett meningsfullt sätt.
Om jag skulle starta ett företag idag skulle min strategi vara helt annorlunda jämfört med för 18 år sedan. Den insikten har jag fått genom att göra min egen resa. Samtidigt är det viktigt att notera att dagens förutsättningar skiljer sig avsevärt från hur de såg ut för 18 år sedan, med sociala medier och smartphones som en integrerad del av vår vardag. Trots dessa förändringar ångrar jag inte de val jag har gjort längs min entreprenörsresa. De har alla bidragit till min personliga och professionella utveckling.

Jessica Jäger coachar småföretagare, främst hälsoentreprenörer mot deras mål
Jessica Jäger coachar småföretagare, främst hälsoentreprenörer mot deras mål. Foto av Janine Laag på Lumeah Photography.

Vad är du mest stolt över att ha åstadkommit?

Att ha gett ut skivor på eget bolag och skrivit böcker är förstås speciellt, samt att ha sjungit duett med Carola Häggkvist är oförglömligt. Men det jag är mest stolt över är alla de gånger jag har berört andra människor: Varje gång en företagare får tårar i ögonen eller utbrister i glädje när de inser vad som verkligen är viktigt, varför de gör det de gör och att det är värt det. Varje gång anhöriga skrattar högt av igenkänning under en begravning för att jag har fångat essensen av den de älskat. När alla känslor får ta plats och när jag får glädjas med någon eller trösta någon, då känner jag mig som stoltast.

Har du några tips eller råd till andra entreprenörer?

  • Bär många hattar, men hitta hjälp: Som företagare måste du hantera många olika roller, men du behöver inte vara bäst på allt. Fokusera på din spetskompetens och anlita hjälp för uppgifter du inte är expert på. Det gör att du kan lägga mer tid och energi på det du verkligen är bra på.
  • Nätverka effektivt: Ställ många frågor och lyssna noga på svaren. Våga dela din egen berättelse för att skapa starka relationer. Var specifik med vad du söker, vare sig det gäller människor, uppdrag eller resurser. Detta ökar chansen att du hittar rätt kontakter.
  • Lyssna på kroppen och fira framgångar: Ta hand om dig själv och lyssna på kroppens signaler. Vila när det behövs, tacka nej till uppdrag som inte känns rätt och justera dina priser när det behövs. Och glöm inte att fira dina framgångar längs vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv