Entreprenörden logo

Sommarinspiratör Linnea Leth – grundare och VD på Malmö Beauty Club

Linnea Leth är frisören som driver ett salongs- och butikskoncept inom skönhet och livsstil med studio, salong och shop samlat under ett och samma tak i centrala Malmö. Linnea hittar sin motivation genom att inspirera både kollegor och kunder inom skönhet och livsstil, och har som mål att etablera sitt koncept i flera städer.

“Med den lokala förankringen och ett naturligt synsätt på skönhet med både devisen ‘less is more” och ”det är vad du inte ser som gör skillnad’ vill jag att Malmö Beauty Club fortsätter att utvecklas “, säger Linnea.

Linnea Leth
Linnea Leth, grundare och VD på Malmö Beauty

Vem är du Linnea Leth och vad inspirerar dig?

Jag bor på landet i Skåne, ute bland åkrar och fält, fyller 37 år i sommar och firar detta med att bli mamma. Min Rhodesian Ridgeback är fem år och heter Atlas. Älskar smultron på strå, solmogna jordgubbar, dricka varm choklad i en snödriva och att njuta av solens varma strålar mot huden. Det är de små upplevelserna som fyller mig med energi!

Jag är en utomhusmänniska som hittar min motivation genom att inspirera både kollegor och kunder inom skönhet och livsstil. Min största inspiration kommer från de långa promenaderna i skogen och vid havet med min hund.

Malmö Beauty Center

Ett stenkast från Malmö Centralstation hittar du Malmö Beauty Club. Det är ett salongs- och butikskoncept inom skönhet och livsstil med studio, salong och shop samlat under ett och samma tak – en hub för professionella inom branschen som erbjuder en samlad plats inom skönhet för kunderna.
I studion hålls workshops och sminkkurser, och i salongen finns frisörerna. I shoppen erbjuds ett noga utvalt sortiment inom makeup, hudvård och hårvård där leverantörerna synkar med vår vision om naturlig skönhet. Shopen är även knuten till vår webshop för en utökad tillgänglighet med exempelvis både click & collect i butiken.

Magasinet Stilbok som utkommer 3gg/år

Vi ger också ut ”Stilbok” som är min stolthet. Det är ett livsstilsmagasin som kommer ut tre gånger per år, och har en unik mix av mode, skönhet, styling med lokal förankring. Till exempel skriver vi om platser att besöka och om kläder, skor och accessoarer från olika Malmöbutiker. Vi ger också tips inom styling, smink och hår. Besöker du ett hotell i Malmö ser du kanske ett exemplar av vårt magasin inne på rummet när du har checkat in.

Entreprenörsresan

Jag startade mitt första företag som driven och nyfiken 21-åring år 2008. Jag ville kombinera frisörjobbet med att komma ut och frilansa på visningar, fotograferingar och arbeta som skribent, så valet att starta företag var en självklarhet. När jag hade tagit mitt gesäll och blivit diplomerad makeupartist och klädstylist bestämde jag mig för att ta steget. Det är alltid tufft att komma in som ny i en bransch utan att ha egna kontakter. Men jag kämpade på med extrajobb mellan uppdrag, började knyta kontakter och sökte hela tiden upp frilansuppdragen.

Malmö Beauty Center
Malmö Beauty Center ligger ett stenkast från Malmö Centralstation

Vad är för- och nackdelar med att driva företag?

Jag älskar friheten och utrymmet för all kreativitet. Och som entreprenör sätter man sina egna gränser, vilket passar mig som brinner för att förvalta, förädla och framförallt att utveckla idéer.
En av utmaningarna med att vara nystartad är att man kan stöta på en del hinder och motgångar. Trots detta är det viktigt att komma ihåg att det är en del av livet, som också ger värdefulla lärdomar och erfarenheter.

Jag satsar all min tid, pengar och energi på mitt företagande. Jag ser det inte som att jag offrar annat, utan detta är något som jag verkligen vill och tror på- och då känns det som ett naturligt val att satsa allt.

Malmö Beauty Club är salongs och butikskoncept inom skönhet och livsstil under samma tak
Malmö Beauty Club är salongs och butikskoncept inom skönhet och livsstil under samma tak

Vad är ditt mål med verksamheten, och var ser du dig och ditt företag om 5 år?

Jag ser att Malmö Beauty Club är den självklara destinationen inom skönhet och en inspirationskälla för våra kunder och kollegor inom branschen. Beauty Club finns även etablerat i fler städer. Det är en otroligt stor resa, men tänk vad härligt att sprida vårt koncept med den lokala närvaron och företagsandan att samarbeta med andra aktörer i området. Vilken styrka vi skulle få i både företagskultur och tillväxt.

Har du några tips eller råd till andra entreprenörer?

  • Man räknar och räknar och ändå kommer det oförutsedda kostnader.
  • Var nyfiken på andra och stolt över vem du är och vad du vill, på så vis blir det lättare att knyta kontakter när andra även förstår vad du kan bidra med.
  • Våga samarbeta mera! Det är så fantastiskt roligt och givande att arbeta med andra kollegor. Vem vet, de ser kanske på saken på ett annat sätt och ger dig en ny synvinkel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv