Entreprenörden logo

Sommarinspiratör Louise Clarkson Nobel – ICF Certifierad Coach ACC på LouiseCN

Louise Clarkson Nobel är coachen som brinner för att hjälpa människor att våga ta steget mot förändring och uppnå sina personliga samt professionella mål. Det som motiverar Louise är mantrat ”kaffe med utsikt”, som står för hennes viktigaste värderingar: frihet, balans och glädje.

Louise Clarkson Nobel, grundare av LouiseCN
Louise Clarkson Nobel, grundare av LouiseCN

Vem är du Louise Clarkson Nobel och vad inspirerar dig?

Jag är 49 år och bor i Tyresö utanför Stockholm med min sambo samt vår dvärgschnauzer Hasse. Jag älskar att resa och är en hudvårdsnörd som drömmer om att starta ett eget hudvårdsmärke i nästa liv. Som person är jag glad, nyfiken och intresserad av andra människor. Jag tror också på att allt är möjligt om man är tillräckligt villig att arbeta för det, även om det innebär att man känner sig obekväm ibland. Under mitt 30-åriga arbetsliv har jag alltid arbetat med människor och service, vilket jag har användning för som coach samt företagare. Mitt mantra “kaffe med utsikt” representerar mina kärnvärden om frihet, balans och glädje, och motiverar mig att följa mina mål och uppskatta varje steg på vägen. Att leva enligt mina värderingar är en av mina starkaste drivkrafter.

LouiseCN – coachning, från tanke till handling

LouiseCN coaching sker endast digitalt via Teams/ZoomLouiseCN erbjuder coaching för personer som vill förändra sin arbets- eller livssituation och söker professionell eller personlig utveckling. Genom individuell coaching vägleder jag mina klienter att ta tag i områden som de önskar förändra för att ta klivet mot sina mål. För närvarande befinner sig mitt företag i en startfas med onlinekurser. På det sättet siktar jag på att nå ut och erbjuda mina tjänster till fler klienter. Jag har också en ambition att fortsätta utveckla min kompetens inom ledarskapscoaching. Om fem år har jag som mål att ha en stabil online business som erbjuder både 1:1-coaching och ett utökat kursutbud inom nya områden.

Från sjukskriven till entreprenör

När jag startade mitt företag 2023, var jag 48 år gammal och hade ett halvår tidigare sagt upp mig från ett arbete inom modebranschen som jag älskade. Men när min arbetssituation blev ohållbar och ledde till en ettårig sjukskrivning på grund av utmattningssyndrom, blev det en väckarklocka. För mig är ingen karriär värd att riskera min hälsa för. Därför tog jag beslutet att säga upp mig och avsluta min sjukskrivning för att fokusera på min återhämtning. Under perioden påbörjade jag en utbildning som certifierad coach och startade mitt företag i en lugn takt. På så sätt blev min resa som coach och entreprenör en del av min återhämtningsprocess samt en väg att hitta tillbaka till balansen i mitt liv.

Vad gjorde att du tog klivet för att starta ditt företag?

Under sjukskrivningen reflekterade jag mycket över mina styrkor och intressen. Jag ställde mig frågan, hur jag omvandlar mina insikter till en hållbar inkomstkälla och hur tar jag det från tanke till handling. Det var då coachingen kom in i mitt liv på allvar och alla bitar föll på rätt plats. Jag insåg att jag faktiskt haft ett naturligt coachande förhållningssätt under hela mitt arbetsliv. Framför allt som chef för ett underbart team. Jag kände att jag hade en mission att hjälpa andra att komma vidare, framför allt de som gått igenom liknande livssituationer som min egen.

Vad är för- och nackdelar med att driva företag?

För mig var en av de främsta anledningarna att kunna arbeta platsoberoende och slippa spendera två timmar om dagen på att pendla. Att kunna arbeta helt digitalt ger en känsla av frihet och flexibilitet som jag värderar högt. Till exempel kan jag styra mina arbetstider till dagtid och synka ledigheten med min sambo. Nackdelen är att jag är ensam ansvarig för att allt ska fungera. Jag kom från ett företag där det fanns en avdelning för allt, men nu är det bara jag. Det har jag upplevt som svårt men också utvecklande. Jag har varit tvungen att lära mig mycket som tidigare har varit en självklarhet att någon annan fixade.

Vilka viktiga lärdomar har du fått från din entreprenörsresa?

Livet har lärt mig att ingenting är omöjligt med tillräckligt mycket viljekraft. Genom att våga utmana mig själv och testa nya saker, har jag upptäckt att jag är kapabel till mycket mer än jag trodde tidigare. Att våga be om hjälp har också varit en viktig insikt för mig. Det är inte en svaghet att erkänna att man behöver stöd, utan snarare ett tecken på mod och öppenhet.

LouiseCN coaching Med facit i hand, ser jag nu att jag skulle ha börjat min resa tidigare och ha varit lite mer djärv när det gällde att synas och marknadsföra mig själv, särskilt på sociala medier. Dessutom skulle jag beskriva mig själv som en effektiv person som tar tag i uppgifterna snabbt och inte drar mig för att utmana när det behövs. Det är egenskaper som har varit ovärderliga i mitt arbete som entreprenör.

Har du några tips eller råd till andra entreprenörer?

  • Jag tror att många företagare, inklusive mig själv, försöker göra allting perfekt och rätt. Detta kan ibland leda till att man fastnar eller till och med ger upp.
  • Det är viktigt att lyssna på råd, men det är också viktigt att lita på sin egen intuition, eller ta hjälp av en businesscoach om du känner att du sitter fast eller behöver support. Gör din research för att hitta en coach som känns rätt för dig och ditt företag.
  • Var inte rädd för att spontant ta kontakt med personer och berätta varför just du vill träffa dem när det gäller nätverkande. Vad är det värsta som kan hända? Att du får ett nej, men du kan också få ett ja som leder till en värdefull kontakt, och kanske till och med en vän för livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv