Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Små som Stora

Fatima bor i Örebro med sina tre barn (13, 5, 3 år) och hennes man Alex.
Hennes intressen är små spontana vardagsutflykter med familjen. Förutom det är det även att röra på sig via dans eller träning och även få skapa samt vara kreativ. 

Starten på Små som Stora

Jag har sedan många år tillbaka velat prova mina egna vingar, dessutom såg jag att det fanns brist på det jag ville erbjuda. En privat kurator som arbetar både mobilt och på mottagning, utifrån klientens behov. Men som även erbjuder privat föräldracoachning. 

Små som Stora – verksamheten

I verksamheten arbetar jag med att stötta individer, familjer och föräldrar i olika situationer i livet. Mitt budskap till världen är att vi vuxna ska vara ledare för våra barn. Föräldraskap = Ledarskap.

Jag utgår från Örebro, för att jag bor här och har min familj här. Men jag har klienter över stora delar av Sverige. Jag föreläser även runt om. 

Fatima – varken företagare eller entreprenör

Jag är både företagare och entreprenör. Mitt arbetssätt är som en företagare men har en entreprenörshjärna. Jag har fått höra att jag är kreativ och idéspruta, finner lösningar i allt. Tror dock inte jag hade varit så galen annars och satsat på något som knappt existerar på det sättet inom min yrkesgrupp (socionom). Jag gör något unikt bland socionomer. När jag började frågade många omkring mig ”Varför, Fatima?” Nu frågar de mig ”Hur, Fatima?” De blir inspirerade 🙂

Vad drivs du av?

Drivkraften är att vittna när andra människor känner glädje och att de har lyckats med något oavsett om det gäller att ta sig igenom något svårt eller att ha vågat ta klivet till något. Tror också att mitt hjärta är specifikt ämnat för barnen i denna värld. Vill arbeta hårt för dem! Därför är jag mån om att stötta föräldrar i att förstå sina barn och deras behov. 

Fatimas reflektioner om företagandet

I början var det svårt att veta var och hur jag skulle hitta mina klienter samt veta hur mycket jag kan ta betalt. Ekonomin är svår vid start, då en egenföretagare sliter hårt för sin första lön och jag ”offrade” min stabila månadsinkomst. Men skulle jag göra om resan skulle jag lyssnat mindre på min omgivning och börjat tidigare. 

Däremot finns det absolut utmaningar med företagandet. Det är svårt att stänga av hjärnan hemma/ i privatlivet. Ditt företag är som en bebis till dig. Men det går att träna på det också. Man måste även ständigt hålla huvudet kallt, is i magen, ha tålamod, och ständigt hålla motorn igång (samtidigt skapar det större driv).

Vad är det bästa med att driva företag?

Att få göra PRECIS det du älskar varje dag. Att längta till måndagar!

Vad skulle du säga är det främsta misstaget de flesta gör i början?

Svår fråga, men eftersom jag har nätverkat mycket och lyssnat på andra så är det många som ifrågasätter varför kunder inte rullar in, när de ändå har fixat med allt det praktiska, marknadsföring, lokal osv. De tänker kanske inte på att ständigt hålla kontakter varma. Tänka på att var du än är så är du ditt egna levande varumärke, att agera utefter det. Vissa är upptagna med att se egen vinning i allt. Istället för att börja med att ge, så kommer det automatiskt tillbaka till dig.

Fatimas tips till företagare/entreprenörer

Tänk inte så mycket. Ta första steget till handling så kommer allt efter vägen. Vi vet rätt lite innan start. Det mesta lär vi oss på vägen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv