Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Sustainable Biologist

Företagaren Hanna Partoft, 30, utbildad biolog och ekolog, driver plattformen Sustainable Biologist samtidigt som hon studerar en masterutbildning i Skottland. Hon har en unik resumé som bland annat innefattar arbete med fladdermöss i Skottland, invasiva japanska ostron i Sverige, delfiner på Nya Zeeland, knölvalar i Australien samt Hawaii, och havssköldpaddor i Grekland. Utöver arbetet med djur sysslar hon även med sitt stora intresse dans som kubansk salsainstruktör!

Starten på resan

Jag hittade mitt stora intresse för biologi och havet när jag var 21 år. Då arbetade jag på ett skepp nere i Stilla Havet. Varje dag fick vi besök av olika marina djur och naturen dikterade dagarna på skeppet. Jag fick se knölvalar, pilotvalar, albatrosser, flygfiskar och mycket mer. Vi seglade genom stormar och solsken, jag fick se regnbågar som sträckte sig från en horisont till en annan. Jag fick även se stjärnklara himlavalv som jag aldrig sett dem förut. Där och då bestämde jag mig för att göra allt jag kan för att bevara naturen!

Vad arbetar du med?

Jag driver plattformen Sustainable Biologist där jag sprider kunskap som jag lärt mig genom min utbildning, mitt arbete och genom olika volontärprojekt. Min stora passion är havet, specifikt marina däggdjur och mina inlägg handlar om populationstrender av vilda djur, hot mot vilda populationer samt positiva resultat som getts från initiativ genom bevarandebiologi. Jag väljer främst att skapa grafiska representationer av informationen jag vill dela och visar upp mina egna samt andras naturbilder. Jag är mitt i att försöka bygga upp min Instagram och skapa ett community. Där har jag kontakt med andra biologer och ekologer, men även personer som inte arbetar inom detta område. Instagram känns som en väldigt bra plats att vara på som miljöaktivist! 

Var bedriver du företaget Sustainable Biologist?

Idag drivs min plattform från min lägenhet i Stirling, där jag sitter i lockdown sedan några månader tillbaka. Trots situationen med Covid-19 så har det gett mig mer tid till  att fokusera på mitt content och att göra mer research för inläggen. Jag har även haft möjlighet att delta i konferenser online som fokuserat på biologisk mångfald, vilket har gett mig ny inspiration. Naturen är helt underbar och jag är så glad att jag får arbeta med detta varje dag.

Det svårast under entreprenörsresan

Det svåraste under resan av att bygga min plattform på Instagram är motivationen. Ibland är det jobbigt att fortsätta kämpa när ens inlägg inte får den respons man hoppats på eller ett inlägg man arbetat flera dagar med inte når lika många människor som man trott. Men, jag försöker att hålla modet uppe och fortsätta kämpa. Jag har stora förhoppningar med denna plattform för framtiden, då jag hoppas kunna göra det till ett företag där jag inspirerar människor i alla åldrar till att bli biologer/ekologer. Jag hoppas även på att skapa flertalet kurser i kodning och statistik, samt att hålla föreläsningar där jag delar med mig av min resa. Jag hoppas på att kunna inspirera fler kvinnor till att ta sig in i STEM (science, technology, engineering, and mathematics). Det är alldeles för få kvinnor inom forskning!

Arga reaktioner kan motivera!

Jag drivs av responsen jag får från de som valt att följa mitt konto. När jag läser att en person inte visste att Lady Gaga har ett helt genus av ormbunkar döpta efter henne, att knölvalarnas populationer ökar eller att pangolinen är världens mest trafikerade däggdjur, så känns det som att jag har lyckats nå ut! Det motiverar mig även att se de arga reaktionerna av inläggen som jag delar med information angående minskningar av vilda populationer, hot till överlevnaden av olika djurarter och tjuvjakt av elefanter, noshörningar och giraffer. Det gör mig glad att jag kan sprida information om världens flora och fauna och därmed inspirera människor till att bry sig mer om naturen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv