Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Therese Konstig

Therese Konstig är 37 år och bor i Katrineholm tillsammans med Rasmus. Hon är en mänsklig hälsonörd, som brukar göra det som faller henne in. Therese trodde att hon skulle bli civilingenjör, när hon började utbildningen på KTH efter gymnasiet. Istället utbildade Therese sig till kock i Grythyttan, sedan folkhälsovetare/hälsocoach, personlig tränare, kostrådgivare och löptränare. 

Starten på Therese Konstig

Efter en lång sjukskrivning för utmattning, insåg jag att jag inte skulle bli frisk av att vara kvar i den fyrkantiga verkligheten hos en statlig arbetsgivare. Jag tog beslutet att starta eget, trots att jag ännu inte var helt friskskriven. I värsta fall skulle jag väl få söka ett annat jobb. 

Therese Konstig – verksamheten

Jag har sedan jag startade mitt företag haft som mål att få fler icke-löpare att börja springa – för att det är roligt och för att jag är övertygad om att de flesta faktiskt kan springa. Mitt koncept Löpning från noll är verkligen från noll, och jag har lärt hundratals människor både online och i Katrineholm att springa samt som faktiskt tycka det är både skönt och roligt. Löpning för psykisk hälsa!

Utöver mitt engagemang inom löpning, så stöttar jag människor i att förbättra sin relation till mat, eller egentligen till sig själva med mitt kostprogram Bli vän med din mat. Vi ska inte behöva ha dåligt samvete för vad vi äter eller hur vi ser ut. Mycket jobb ligger i att ändra inställningen till maten och uppmärksamma hur vi pratar om oss själva. 

Mitt mål är att få människor att må bra. Idag har jag, tillsammans med en onlinekollega startat upp ett medlemsprogram för självledarskap & hälsa. Målet med medlemsprogrammet är att fler människor ska våga ta steget till det de drömmer om, att våga må bra och att våga utmana sig själva. Kontinuerlig input i personlig utveckling helt enkelt. 

Idag bedriver jag min verksamhet främst online, men har även ett samtalsrum i Katrineholm. Genom att arbeta online kan jag (när omständigheterna tillåter) jobba från var som helst i världen egentligen – även om jag är hemmakär. Jag är även högkänslig, vilket gör att jag lättare kan stänga av och koppla ner när jag mest jobbar online. 

Therese– entreprenören!

Om jag är entreprenör eller företagare? Vet inte. Jag gissar på entreprenör, för jag fick gåvan att ha en hjärna som vill leverera nya idéer till mig, som jag kan dela med mig av till min omvärld. 

Jag drivs att kärlek och jag vill att människor ska få chansen att må bra. Jag älskar utmaningar, och personlig utveckling. 

Vad skulle du säga är den största utmaningen med företagandet? 

Det svåraste eller mest utmanande skulle jag nog vilja säga under min resa är att våga ha tålamod efter utmattningen. Jag behöver hela tiden lyssna på signalerna som kroppen ger mig och ha obråttom. Jag är en all-in-personlighet, vilket jag fortsätter att vara, men numera sätter jag mer gränser. 

Vad är det bästa med att driva företag?

Att jag får förbättra människors liv!!

Vad skulle du säga är det främsta misstaget de flesta gör i början?

Det främsta misstaget de flesta gör i början är att vänta med att komma igång. Jag brukar säga att vi ska lyssna på rätt personer, och hitta inspiration hos de som gjort resan före oss, istället för att lyssna på de där som aldrig ens vågat sig utanför kommungränsen. 

Thereses tips till företagare/entreprenörer

Jobba med de kunder som ger dig både energi och pengar. Gör det du tycker är roligt och brinner för. Våga sticka ut och framför allt var dig själv – speciellt om du ska lyckas online.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv