Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Sparsmart

Nadia Forsmoo är 33 år med nuvarande bostadsort Skövde. Hon är ursprungligen från Gävle men flyttade till Göteborg när Nadia var 13 år och flyttade vidare till Skövde för ett år sen. 

Nadia är ett maskrosbarn med allt vad det innebär vilket gör att hennes familj inte är så stor. Hennes biologiska pappa bor i Grekland och har suttit i fängelset större delen av Nadias uppväxt samt att hon inte vet ens om han lever eller inte. Pappan som hon växte upp med tog livet av sig när Nadia var 9 år, och hennes mamma gick bort i cancer när Nadia va 28 år. Mormor och morfar har till stor del varit hennes trygga punkt som hon än idag står väldigt nära, och hon har också två småsyskon. Men hon har även en sin icke biologiska familj (hennes mans familj) som har kommit att bli otroligt viktig för henne. 

Gällande intressen så är det privatekonomi. Som maskrosbarn har uppväxten ofta kantats av brist på pengar vilket har gjort att Nadia idag har ett stort intresse för att hjälpa andra att ta tag i sin ekonomi och få den stabil. 

Starten på Sparsmart

Jag har inte startat något företag gällande privatekonomi men hoppas såklart kunna leva på att inspirera och hjälpa andra att ta tag i sin ekonomi någon gång framöver och då göra det som företagare. Men anledningen till att jag valde att starta projektet “Sparsmart” på Facebook var för att jag under min föräldraledighet saknade andra att prata privatekonomi med och att jag förstått att behovet av att lära sig mer om privatekonomi var stort.  Jag såg då en möjlighet att kanske kunna hjälpa till. 

Att ändra sin ekonomiska situation handlar till största del om att ändra sitt tankesätt och bryta mönster snarare än det rent kunskapsmässiga, även om man behöver lära sig det med, men det är det lätta. Att bryta vanor och ändra sättet att tänka är det svåra och jag hoppas kunna hjälpa till med båda och genom min bakgrund visa att inget är omöjligt oavsett vilken bakgrund du har. 

Sparsmart – verksamheten

Sparsmart finns för att kunna ha ett forum att diskutera privatekonomi i och möjligheten för mig att dela med mig av mina kunskaper samt förhoppningsvis kunna hjälpa några att vända sin ekonomiska situation. 

Utöver de sociala medier jag driver har jag även skrivit en bok om privatekonomi “Sparsmart – Vägen till ett ekonomiskt hållbart liv” som jag har släppt gratis (i pdf-format). Efter att jag jag släppte boken för en dryg månad sen så är det över 1300 personer som har beställt boken. 

Jag började även med kurser i privatekonomi tillsammans med Sensus i slutet av maj. Sensus har valt att sätta priset “betala vad du kan/vill” så att de som verkligen behöver ekonomisk hjälp men då kanske inte har så mycket pengar, kan gå kursen. 

Målet med verksamheten är att sprida kunskap om privatekonomi och en dröm är att kunna leva på detta genom att vara ute och föreläsa i skolor för ungdomar och således hjälpa dem att få en bra start i vuxenlivet. Alla ungdomar får inte lära sig om privatekonomi hemma och det blir då svårt att ta kloka val. Jag vill vara med och kunna göra skillnad. 

Vad drivs du av?

Jag drivs av att kunna hjälpa andra att ändra sin ekonomiska situation. En dröm är att kunna utveckla Sparsmart till att bli en föreläsning till skolor. Idag får man inte så mycket information om privatekonomi i skolan och jag skulle vilja ändra på det. Jag skulle vilja inspirera och ge kunskap om privatekonomi till ungdomar så att de när de kliver in i vuxenlivet har de redskap de behöver för att skapa sig en god ekonomi och fatta bra ekonomiska beslut. 

Om du skulle göra om din resa – vad skulle du ändra då?

Jag skulle nog marknadsfört mig mer. Jag har förlitat mig på att sprida mina sociala medier genom att de som är medlemmar tipsar andra om sidan, men jag har insett att det sättet tar väldigt lång tid. 

Har du behövt ”offra” något nu eller tidigare när du startade?

Nej det har jag inte. Möjligtvis att jag offrar tid till annat när jag istället lägger min tid på Sparsmart. Samtidigt är ju detta mitt intresse som ger mig energi. 

Vad är det bästa med att driva företag?

Möjligheten att få lägga sin tid på det man tycker är roligt, samt att det ger mer frihet och flexibilitet att inte vara anställd av någon annan. 

Nadias tips till företagare/entreprenörer

Jobba med marknadsföringen och kämpa för det du tror på! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv