Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Victoria J

Victoria Johansson är 30 år, och baserad i Malmö tillsammans med sin sambo samt deras hund. En smålandsflicka som under sina 21 år valde att flytta ner till Skåne för att starta upp ett nytt liv. Hon brukar förklara sig själv som att hon är mer än en person. Varför? Jo, för att Victoria är en salig blandning mellan alla människor och upplevelser som har påverkat henne i livet. Därför ser hon också sig själv som rörlig. Victoria utvecklas och förändras så länge hon utmanar sig i möten med andra människor och situationer. 

Victorias start företagsresan

Jag har alltid velat starta företag, min pappa är egenföretagare och jag inspirerades mycket av honom även att jag vet vilket extremt jobb han lade ner. Men mitt första företag startades inte förrän jag var 25 år gammal, det var då jag vågade ta steget.

Anledningen till varför jag startade är för att jag tycker det är viktigt att aldrig nöja sig. Jag vill jobba med det jag älskar, göra skillnad och göra det på mitt sätt tillsammans med människor som tänker (och inte tänker) som jag. Vill inte bli instängd i ett system utan utveckla något jag brinner för tillsammans med människor utmanar mig, gör mig bättre och där vi kan göra varandra bättre. Jag vill leva mitt liv utifrån mina villkor som jag bestämmer själv och det är också det mitt företagande handlar om. Att leva livet på det allra bästa sättet (för mig) och influera andra att våga stå i det som är det bästa sättet för dom. 

Victoria SJ – verksamheten

Det företag jag driver har ingen fast bas. Det känns viktigt för mig att kunna vara rörlig och ha möjlighet att befinna mig där jag känner att jag vill befinna mig. Att sitta med människor som inspirerar mig och i miljöer som driver fram min kreativa och produktiva sida. Men som tidigare nämnt är min bas Malmö. 

Jag erbjuder genom poddar, föreläsningar, workshops och skrift kunna leda andra till att göra det bästa utav sin tid. Jag riktar mig främst till unga kvinnor. Själv var jag väldigt förvirrad när jag var ung. Visste inte vart jag tillhörde, kände mig inte hemma någonstans och jag önskade att jag hade verktyg för att hantera detta istället för att “nöja mig” med pojkvänner och självskadebeteende. Målet är att kunna ge verktyg genom min plattform att hjälpa unga mot den riktning de vill åt. Viktigt att poängtera: Ge verktyg och lära dom tänka själva. Inte göra arbetet åt dem!!

Victoria – både företagare och entreprenör

Jag skulle nog säga att jag är både och. Men just nu entreprenör då jag har en idé som jag nu genomför men jag ser hur detta ska finnas under en längre tid och det gör mig till en företagare. Sedan kan jag tycka att epitet och labels är orelevant så länge jag gör det jag älskar. 

Min drivkraft är passion, utmaning och längtan. Jag drivs av andra människors passion och utveckling. Vi är varandras lärare då vi kan lära något av alla människor vi möter, till och med de personer vi blir triggade av.

Reflektioner kring företagsresan

Den svåraste tiden var utan tvekan 2020, att som föreläsare och facilitator slungas in i en pandemi där dessa två branscher behöver sättas på paus. Att luta sig tillbaka till tillit, att det kommer lösa sig så småningom. Utan mina fantastiska vänner runt om mig och de verktyg jag fått med mig under åren hade jag troligen legat som en blöt fläck på golvet. Innan dess tänkte jag det var tungt med min inre kritiker. Att tampas med tankarna som man inte bör tro på. Att inte lita på när jag börjar tveka på mig själv. 

Det tråkiga med företagandet är bokföringen. Det är så otroligt tråkigt men såklart nödvändigt. Jag tänker att man ska leja ut det som inte ger en energi. Vi alla har olika egenskaper och jag tycker vi bör lägga fokus där vi får vår energi. Men! Det bästa med företagandet är att göra det jag älskar. Att påverka, göra skillnad och skapa trygghet!

Om du skulle göra om din resa – vad skulle du ändra då?

Jag skulle inte vilja göra om någonting. Jag skulle inte vilja ändra någonting för det har och lär mig än idag så otroligt mycket. Hade jag dock fått gå tillbaka i tiden och träffat mig själv i den tidiga processen så hade jag sagt åt mig att lägga en tydlig plan över några veckor framöver men också lägga minimål och inte bara se det stora målet. Det är så lätt att glömma att resan är det magiska. 

Har du behövt ”offra” något nu eller tidigare när du startade?

Jag har snarare vunnit mer än offrat, det som offrades var min egen ekonomi. Att jag vågade slunga mig ut i ovissheten och lita på att jag kan klara av det kan vill. Att våga satsa. 

Victorias tips till företagare/entreprenörer

Jag har egentligen ett citat som jag vill dela. “Din vilja kommer också bestämma ditt öde” – Lucy Maud Montgomery 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv