Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Reform Travel

Efter att ha arbetat med kommunikation och marknadsföring startade Hanna Anfelter bolaget Reform Travel. Målet var att skapa en bättre värld med hjälp av turismen, så att barn och barnbarn också ska kunna njuta av den vackra naturen i framtiden. Hanna bor idag tillsammans med sin man och två barn på Södermalm i Stockholm. Hon älskar att resa, vandra i naturen och att mysa med familjen.

Starten på Reform Travel

Jag arbetade med kommunikation och marknadsföring inom resebranschen i flera år och trivdes väldigt bra med mitt jobb. Samtidigt funderade jag mycket på vad jag skulle bli när jag blev stor och drömde om att göra skillnad. När jag satt som redaktör på tidningen RES åkte jag på en reportageresa till Sydafrika med temat ”travel with impact”. Där och då hörde jag talas om, och fick uppleva hållbar turism för första gången. Det var en riktig ögonöppnare, ett “aha-moment” som fick mig att helt tänka om. Eftersom jobbet inte fanns någonstans, bestämde jag mig helt enkelt för att skapa det själv.

Målet med Reform Travel

Jag drivs av att göra världen till en bättre plats. Jag vill värna om mänskliga rättigheter och naturens resurser så att mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn kan njuta av allt det vackra i framtiden. Målet är att med hjälp av turismen skapa en bättre värld. Att göra turismen till en motor för positiv samhällsförändring. Jag vill sprida kunskap och inspiration till resenärer för att skapa en ökad medvetenhet och i längden ett ökat utbud av hållbara resor.

Skulle du klassa dig som entreprenör eller företagare?

Jag tycker egentligen om att vara anställd, samtidigt som jag trivs med friheten att vara egen. Jag startade inte Reform travel för att jag ville driva företag utan för att jag trodde stenhårt på min idé, så med det i åtanke skulle jag nog klassa mig som entreprenör, men kanske främst som en social entreprenör eftersom målet med företaget är att skapa en samhällsförändring.

Att driva företag

Baksidan med företagandet är att man aldrig riktigt är ledig. Oavsett om man arbetar eller inte, är arbetet alltid med en i tankarna och dagarna flyter ihop. Men det bästa med att driva företag är att få följa sin dröm och passion, och att ha möjligheten att styra över sig själv och sin tid. Om jag skulle säga något jag har behövt offra för att starta företag så är det väl en stabil inkomst och ett pensionssparande!

Svårigheter under företagsresan

Jag brinner starkt för min fråga, så jag körde bara igång med inställningen att det får bära eller brista. En svårighet är att konkretisera affärer och hitta säljet.  Att sälja in mig själv och min idé. Men även att handskas med alla bitar som inte egentligen rör själva affärsidéen, såsom administration och beslut som man måste ta själv. Om jag kunde göra om min företagsresa hade jag nog försökt se till att ha en mentor från starten eller en referensgrupp att bolla idéer med, alternativt att starta företaget med någon.

Vad tror du är det främsta misstaget de flesta gör i början?

Jag tror att många inte inser vilket hårt jobb det innebär att starta företag, eller förstår att det tar tid att få ett företag att rulla genom att vilja lite för mycket för fort. Ett annat misstag är att tro att alla andra ska brinna lika mycket som en själv för det man gör!

Hannas tips till företagare och entreprenörer

Mitt bästa tips till företagare är att be andra om hjälp. Du måste inte kunna allt själv! Kom ihåg att vara generös, både mot dig själv och mot andra! Och våga ta betalt för din tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv