Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Liljero Retreat

Entreprenören Tina Lee Möller, har drivit företag sedan över 30 år tillbaka och drivs av friheten samt att själv kunna välja när, var, hur, med vad och med vem. Efter en jorden-runt-resa i 30-årsåldern började Tina intressera sig för thaimassage, vilket sedan ledde in på terapimetoden Emotional freedom techniques, EFT, som används för att hjälpa folk lösa upp känslomässiga spänningar. Idag bor Tina på Kungsholmen i Stockholm och håller kurser samt retreats på kursgården Liljero Retreat. 

Hur startade din entreprenörsresa?

Det började med att jag gick ut från en ekonomisk linje på gymnasiet, varpå jag fick ett sommarjobb som krävde att jag hade eget företag. Därefter började jag att skapa mina egna jobb. Först var det kontorsjobb som sedan gick det över till något betydligt roligare i den åldern – att producera och medverka i modevisningar samt dansshower runt om i Sverige.

Därefter började jag att driva en kampsportsklubb, och när jag var 30 år begav jag mig ut i världen på en jorden-runt-resa under ett år. Det var då jag fann thaimassagen, och när jag kom tillbaka till Sverige 1999 var jag en av de första att ge behandlingar i denna massageform. Idag ger jag fortfarande massagebehandlingar under namnet Asiatisk YogaMassage som baseras på ursprunglig thaimassage i kombination med andra tekniker. 

Verksamheten Liljero Retreat

Sedan två och ett halvt år tillbaka driver Tina en kursgård tillsammans med kollegan Maria Linghult. De snubblade på ett vackert gammalt kapell en och en halv timme från Stockholm, Liljero Retreat, som de köpte spontant. Idag har kursgården Tinas största fokus, där hon håller olika kurser och retreats såsom jobb-retreats för egenföretagare, behandlingshelger, workshops som “total Självkänsla” och “släpp bagaget”, samt kurser i Asiatisk YogaMassage och EFT terapi. På Liljero Retreat håller även Tinas kursgårdspartner meditationskurser och retreats, och de hyr även ut kapellet till andra lärare. 

Idag arbetar Tina även med Emotional Freedom Techniques, EFT terapi, för att hjälpa folk att lösa upp känslomässiga triggers som begränsar deras liv. Förutom att ge behandlingar så håller hon även kurser i Asiatisk YogaMassage och EFT terapi samt leder workshops och arrangerar resor. Tinas mål är att jobba med det hon tycker om och hjälpa andra att må bättre på olika sätt!

Har det funnits utmaningar under resan?

Det är nog ingenting som varit speciellt svårt, för det jag inte kunnat själv har jag lärt mig eller hittat andra som kan hjälpa mig med! Jag har faktiskt inte upplevt någon jobbig period under mina år som företagande. Tricket är nog att jag har lätt att anpassa mig, jag kan styra om till en ny riktning om det behövs. Jag har också en förmåga att se den stora helheten vilket har hjälpt mig att undvika problematiska situationer och hitta lösningar. Så det är inget speciellt jag tycker att jag har behövt offra som företagare, jag tycker bara att jag har vunnit! Den enda baksidan jag kan se med företagandet är att det det kan bli lite väl många stolar att sitta på om man sköter allt själv, samtidigt som det positiva med att driva företag är just att man har möjligheten att bestämma allt själv!

Tinas tips till andra entreprenörer och företagare

Något som är viktigt är att jobba med är att lösa upp alla personliga begränsande känslomässiga mönster som kan hindra företagandet. Det kan exempelvis vara en rädsla för att ta plats, nätverka, sälja, höja priser, förhandla, ta konflikter, misslyckas eller annat. Begränsande rädslor blockerar din expansion eftersom din självkänsla och ditt självförtroende speglar sig i ditt företagande. Jag själv hade exempelvis väldigt svårt för att skriva texter och för att hålla presentationer, men det ändrades helt efter att jag tagit tag i det känslomässiga motståndet. Med hjälp av EFT metoden både skriver jag texter och håller föredrag utan problem idag.

Ett annat råd är att lita på magkänslan och satsa på det som ger dig energi och livsglädje. Alla fungerar olika och jag har märkt att jag inte behöver sätta mål utan att de utvecklas av sig själv. Ett exempel på detta är Liljero Retreat. Om någon hade frågat mig om jag ville ha en kursgård dagen innan vi klev in i kapellet, hade jag bestämt sagt ”Nej, absolut inte”. Men efter att jag sett mäklarens bilder på kapellet och vi åkte dit för skojs skull, väl därinne sa hela mitt väsen “JA, KÖP”. Jag är ingen spontan person, så jag blev väldigt förvånad över min starka reaktion. Jag bestämde mig därmed för att göra detta överraskande spontanköp. Kursgården kom till mig utan att jag hade varken planerat, drömt eller jobbat för det. Så kan det gå – och det blev hur bra som helst! En dröm som jag inte visste att jag hade, blev sann.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv