Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Wingårdh Wellness

Lisa Wingårdh lär ut yoga genom sitt företag Wingårdh Wellness. Lisa är 27 år och född på Gotland men flyttade till Stockholm vid 15 års ålder där hon idag driver sitt företag. Hon har ett stort intresse för att resa (hon har varit i hela 34 länder) och såklart för yoga, meditation och spiritualitet.

Början på Wingårdh Wellness

Jag hade jobbat inom finans i fem år och blivit befordrad flera gånger, tjänade mer och mer men mådde bara sämre och sämre. Tillslut frågade jag mig själv: vad drömde jag egentligen om att göra när jag tog studenten och inte brydde mig så mycket om pengar eller samhällets förväntningar? Då hörde jag min inre röst som påminde mig om att jag drömde om att resa i världen och hjälpa människor genom yoga. Så då valde jag att starta ett eget företag och börja jobba med det jag älskar—yoga. Jag drivs av att hjälpa andra människor och att sprida den vackra filosofi och kunskap som yoga har.

Wingårdh Wellness idag

Jag jobbar som yogalärare och min verksamhet drivs just nu endast via uppdrag. Därmed har jag klasser online, workshops, retreats och resor, yoga-events, företags-yoga och några klasser i en yoga-studio i Stockholm. Målet med företaget är att hjälpa människor hitta tillbaka till sig själva, få en paus i livet att lyssna på deras inte röst. Jag vill sprida filosofin och kärleken i yoga.

Lisa entreprenören och företagaren

Jag klassar mig som både företagare och entreprenör. Företagare för att jag delar filosofin av yoga som har funnits i tusentals år men entreprenör för att jag gör det med min egen stil och på ett väldigt modernt sätt med nya ögon.

Vikten av att prioritera

Jag skulle säga att jag inte behövt ”offra” något i början av min företagsresa för att det känns inte som uppoffringar, jag har mer valt att prioritera om. Att säga upp mig var ett måste för mig, många tipsade om att jobba kvar och ha yogan vid sidan om men jag vet att det aldrig hade funkat för mig. Jag hade inte en droppe energi kvar efter en hel dag på mitt gamla jobb och behövde all min tid för att kunna starta ett eget företag. Jag har prioriterat om mycket i mitt liv, har slutat dricka alkohol för att ha tid och energi till att öva på min egna yoga, skapa yoga-workshops eller kunna tacka ja till jobb. Jag har prioriterat om min sömn för att kunna bli mer effektiv så att jag sover 21.30-06.00 varje dag vilket gör att jag inte är ute och träffar vänner lika mycket på kvällarna, men vi brunchar, fikar eller tar en lunch istället.

Konsekvenser av entreprenörskap

Det svåraste var att ta steget att säga upp sig och våga följa sin dröm. För min del tog det ca. sex månader från att idén föddes till att jag faktiskt valde att göra det. Jag tror vi alla har så många begränsningar som vi målar upp som stora problem, när allt egentligen löser sig. Speciellt om det är din dröm och du vill det tillräckligt mycket. Det jobbigaste var nog att säga upp sig från sitt heltidsjobb och berätta det för alla kollegor, vänner och bekanta. Jag trodde dom skulle ifrågasätta varför, hur, var och när men det roligaste var att mina kollegor, chefer och vänner var så stöttande!  Om jag ska vara ärlig så har det inte varit så ”jobbigt”, för att jag har gått ifrån att jobba med något som tog extremt mycket energi från mig till att nu jobba med det som jag verkligen älskar!

Det enda jag skulle ändra är att jag önskar att jag hade gjort det här tidigare. Jag har alltid varit väldigt driven och har fått höra det mycket på mina jobb som anställd. Jag önskar att jag hade vågat följa min dröm tidigare och inte lagt så många år i finansvärlden med all stress och hets om pengar. Det bästa med att driva eget är att man får välja själv vilka man vill jobba med. Att istället av att känna sig dränerad efter en dag på jobbet så får man istället energi av att jobba med det man älskar.

Lisas tips

  • I början googlade jag varje fråga jag hade och fick svar på alla praktiska frågor. Hur skapar man en hemsida? Hur bokför man? Vad är F-skatt? Hur fakturerar man? Lägg den tiden det tar för dig att göra research om hur det fungerar som egen anställd, allt finns online vilket är så tacksamt.
  • Var orädd, du kan mer än vad du tror!
  • Var stolt men inte för stolt, kanske behöver du sänka dina förväntningar i början för att få erfarenhet och kontakter.
  • Investera din tid i människor, man vet aldrig vad det kan leda till.
  • Marknadsför dig själv, man lägger ut för mycket på sociala medier men man vet aldrig vad det kan leda till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv