Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Womin

Lovisa Wallin är en copywriter och konsult som driver företaget Womin. Hon är en 28-årig kvinna som bor i Malmö tillsammans med sin sambo. När hon inte jobbar så tycker hon om att djupdyka i samtal med sina vänner, lyfta tungt på gymmet och hitta sätt att komma ner från huvudet till kroppen.

Vad gör Womin?

Jag jobbar med kommunikation och varumärke, vilket innebär att jag hjälper företag att nå ut på bästa sätt. Det kan vara att jag skapar strategiskt content, skriver intervjuer, kommer på kreativa sätt att synas eller jobbar med annan typ av marknadsföring. Jag driver dessutom ett fastighetsbolag i Storbritannien. Fastighetsbolaget startade jag och min partner på våren 2019 och på hösten samma år startade jag Womin på heltid.

Drivkraften bakom Womin

Jag drivs till stor del av att skapa frihet och ett liv på mina villkor. För mig innebär det att få testa nya idéer, vara kreativ i mitt jobb, själv bestämma över min tid och förverkliga mina drömmar. Dessutom har jag alltid haft en stark drivkraft att lyfta kvinnor och inspirera människor att våga följa sin egen väg. Det gör jag idag genom min intervjuserie Womin talks, som jag sänder live på min Instagram.

På grund av pandemin har jag varit en köksbordsentreprenör det senaste året. Även om jag saknar samtal med kollegor och ett kontor att gå till, så har jag insett att jag har ett extremt bra fokus och trivs bra på hemmakontoret.

Womin: företagets resa

Jag har alltid haft en dröm om att driva företag och har drivit företag vid sidan av i många år. Det jag är mest stolt över är att jag tog de första stegen och faktiskt startade mina företag. Det är på grund av det beslutet som jag lever med två företag jag älskar idag. En viktig lärdom är “Patience is a virtue”. Saker och ting tar tid så du behöver lära dig att vara tålmodig men fortsätta vara hoppfull och ibland lite naiv. Entusiasm och en måttlig dos naivitet hjälper en att våga och orka.

Lovisas mål med företagandet

Mitt mål är att hjälpa företagare att nå ut med allt det fina de skapar. Jag tycker att alldeles för många fantastiska företag hamnar i skymundan för att de inte vet hur de ska kommunicera eller synas. Det vill jag ändra på. När det gäller fastighetsbolaget så är en av mina starkaste drivkrafter att skapa mer frihet i livet. 

Om fem år vill jag att fastighetsbolaget ska ha en riktigt bra portfolio och stabila innehav. Gällande Womin så vill jag jobba mer strategiskt med att hjälpa entreprenörer hitta sin röst och kommunicera sitt varumärke på bästa sätt

Vad är fördelarna och nackdelarna med att driva eget?

Att driva eget öppnar upp dörrar för kreativitet eftersom det enda som begränsar mig är min egen fantasi (och ibland min tid…). Som företagare har jag själv möjlighet att bestämma vad jag vill göra och det är en ynnest. Baksidan med att driva eget är att du är allt från vaktmästare till marknadsförare. Det är ibland ensamt och tufft att sitta med alla roller själv och jag har verkligen fått lära mig att prioritera.

Jag har också fått offra fritid! Jag lägger mycket tid på mina företag men ser det också som ett aktivt val och en livsstil. Det innebär att jag inte kan vara med på allt alltid men för mig så är det helt okej under en expansionsfas. För att balansera jobb och fritid försöker jag att koppla bort sociala medier och jobb på kvällar och helger. Skärmfri tid och egna intressen hjälper mig.

Tips till nya entreprenörer

Om jag hade gjort om min entreprenörsresa hade jag jobbat ännu mer med sälj från första dagen. Det är något som jag tror många företag behöver lära sig och det har jag också fått göra under resans gång. Utan fungerande försäljning har vi inget företag! Jag tror att många missar chanser genom att inte lägga tillräckligt mycket resurser på nätverk, marknadsföring och försäljning. För mig kommer nätverkande ganska naturligt och det är en otroligt viktig del för företagare. Jag tycker att man ska vara ödmjuk och prestigelös när man nätverkar. Förstå att det är människor du möter, skapa goda relationer och fokusera på att hjälpa innan du förväntar dig något tillbaka.

Ta input från människor som du litar på för att komma vidare och lyssna bara på relevant kritik, gärna från personer som själv gjort det du vill göra. Våga testa nya projekt och fastna inte i gamla hjulspår. Det bästa med att driva företag är ju att du har möjlighet att testa allt!

This or that med Lovisa Wallin

Stort tack, Lovisa, för att du ville inspirera med din resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv