Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Internetform & Bipolär.se

Norrlänningen Jenny Sandfors, 43, brinner för onlineföretagande och själfullt entreprenörskap. Som person beskrivs hon som lugn, ödmjuk och jordnära. Tillsammans med sin man, barn och katterna Sally samt Mästertussan bor hon i Bollnäs där hon driver sitt företag. Fritiden spenderas gärna med att pyssla, rita, gå promenader eller genom att gå på en teater eller annan föreställning.

Vilka är dina drivkrafter?

Jag brinner för onlineföretagande och speciellt själfullt entreprenörskap där hjärtat får minst lika stor plats som det logiska tänkandet. Mina kunder vill göra skillnad i världen och det är en ynnest för mig att få hjälpa till med de digitala bitarna. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Med utgivningen av boken “Bipolär, fånge i min egen historia. Från hopplöshet till livsglädje.” vill jag väcka tankar kring stigma och dela min resa. Det finns en lång historia av människor som plågats av skam och rädslor långt före oss. Vi behöver ta nya vägar. Det florerar dubbla budskap där ute “att psykiska besvär är inget att skämmas över, men du behöver ju inte säga något om det på anställningsintervjun”. Vi behöver prata mer om det här i näringslivet, bland arbetsgivare. Min vision är att vi tillsammans hänger av oss skammens skyddsrustning och tar hand om oss på bästa sätt, på våra egna villkor.

Verksamheterna – Internetform och Bipolär.se

Verksamheten Internetform erbjuder webbhjälp för själfulla entreprenörer som vill växa och få tid för mer flow och chill på jobbet. Mina kunder gör mycket av det digitala själv men när det känns krångligt och tidskrävande hoppar jag in och hjälper till. Målet med Internetform är att hjälpa entreprenörer med de digitala så de kan nå ut online och sprida sina budskap i världen. Målet med Bipolär.se är att dela mina strategier för “mejvård” och minska stigmat kring psykiska sjukdomar i samhället. På sikt vill jag jobba halvtid med webbyrån och anlita hjälp för den andra halvtiden. Resterande tid vill jag kunna lägga på att utveckla kurser och tjänster för att må bra mellan skoven på bipolär.se.

Varför valde du att starta företag?

När jag pluggat klart till webbutvecklare på högskolan kom IT-kraschen. Arbetsmarknaden var nattsvart men jag fick uppdrag över sommaren att jobba på högskolan med att programmera och designa en intern studentwebb. Efter det fick jag fler uppdrag och sedan dess har jag varit egen. Jag älskar friheten! Det är det bästa med att driva företag, att ha friheten att göra vad jag vill, när jag vill, på det sätt jag vill. 

Baksidan med företagandet

Baksidan är att inte ha kollegor, men de senaste åren har jag hittat entreprenörskapskollegor online som jag umgås med regelbundet och det gör all skillnad. Så nu känns det som jag har kollegor ändå. På företagshotellet jag arbetar ifrån har jag också ett gäng korridorskollegor som jag kan fika med på dagarna, det är otroligt värdefullt. För att balansera mitt jobb och fritid brukar jag planera in återhämtning under hela dagen istället för att tänka “sen ska jag…”. Jag tar även mindre pauser enligt pomodorotekniken.

Lärdomar från resan

Något som jag har lärt mig från min entreprenörsresa är hur viktigt det är att fokusera på sin egen grej för att nå ut, att följa sitt hjärta och driva företaget på sitt eget sätt. När jag släppte alla måsten, stress och press och istället skapade en arbetsmiljö där jag mår riktigt bra blev entreprenörskapet ett njutningsfullt arbete. Om jag skulle ändra något från min resa skulle jag skippa all litteratur som handlar om konkurrens och kämparanda och istället driva företaget som jag gör idag, inifrån och ut. Följ ditt hjärta och gör din grej på dina villkor.

Vilka är dina bästa tips vid nätverkande?

Gå ut online med intentionen att hitta kollegor snarare än att sälja. Det är så roligt att hitta äkta vänner online som är på samma resa. Jag är med i memberships där de andra blivit goda vänner och företagskollegor eftersom vi delar så mycket gemensamt.

This or that med Jenny Sandfors

Stort tack, Jenny, för ditt medverkande i årets Sommarinspiratörer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv