Entreprenörden logo

Sommarinspiratör – Youphoria

Entreprenören Angelica Weston startade sitt första företag redan när hon var 19 år gammal. Då arbetade hon som frisör för att senare övergå till att arbeta med kristallhealing samt personlig och själslig utveckling. Angelicas jobb är ett av hennes största intressen men hon gillar även att läsa böcker, uppleva nya saker och umgås med familj och vänner. 

Motivation och drivkrafter

Jag tror att vi alla är här av en anledning. Att allt vi upplever har betydelse och att svårigheter vi går igenom är viktiga lärdomar som hjälper vår själ att växa samt utvecklas. Mycket av min inre drivkraft började med mitt eget uppvaknande och min resa tillbaka från utbrändhet för 15 år sedan. Drivkraften kommer därför från min önskan att ge mina egna erfarenheter och lärdomar mening genom att hjälpa andra i sin personliga och själsliga utveckling.  

Vad gör din verksamhet?

Jag hjälper kvinnliga ljusarbetare att uppfylla sitt högre syfte, utveckla sina unika själsgåvor och rensa energiblockeringar, så de kan bli sitt bästa jag och dela sina gåvor med världen. Jag har en onlineutbildning till diplomerad kristallhealer och ett medlemskap i personlig och själslig utveckling som heter Youphoria Sisterhood. Min verksamhet ligger idag helt online eftersom jag tycker det är ett fantastiskt sätt att nå ut till fler personer. Jag arbetar hemifrån, vilket var min önskan så att min son inte skulle behöva vara på fritids efter skolan. 

Målet med verksamheten

Mitt mål är att erbjuda ett helhetskoncept för ljusarbetare där de kan utvecklas både i sitt yrke, men även personligt, själsligt. Även lära sig ta hand om sitt eget välmående eftersom många glömmer bort sig själva när de arbetar med att hjälpa andra. Den energimässiga balansen mellan det vi gör och den vi är, är väldigt viktig. Det jag är mest stolt över är nog att jag lyckats utveckla mitt företag så jag kan arbeta på ett sätt som ger mig mer glädje, frihet och mening. Om fem år hoppas jag kunna fortsätta erbjuda det jag gör nu fast på en större skala där jag även kan erbjuda resor och själsretreat i person igen. 

Varför valde du att starta företag?

Jag har alltid velat starta eget företag, mina föräldrar säger alltid att jag var född till att vara entreprenör. Jag hade tusen projekt och affärsideer igång redan som liten. Så för mig var det alltid ett naturligt val att bli egenföretagare. Det bästa med att driva företag tycker jag är att jag kan arbeta med det som ger mig glädje och mening samt att kunna arbeta på ett sätt där jag kan hjälpa fler personer utan att tömma mig själv eller bränna ut mig. Om jag kunde göra om min resa så skulle jag lyssnat på min inre vägledning om vad jag längtade efter att göra tidigare, och låta det bli den viktigaste drivkraften för mig i mitt företag redan från början.  

Baksidan med företagandet

När jag först startade företag så var jag väldigt ung, så jag antar att jag offrade mycket av friheten man har under den perioden i livet. När mina kompisar var ute och festade och reste så jobbade jag alltid samt hade mycket ansvar väldigt tidigt. Men resandet kunde jag ta igen senare genom mitt arbete. Baksidan med företagandet har varit att jag i början hade svårt att sätta gränser och ta hand om mig själv. Det var därför jag brände ut mig från början och det är därför jag vill hjälpa andra med det jag gör nu.

Hur gör du för att balansera jobb och fritid?

För att balansera jobb och fritid har jag för det första accepterat att min entreprenöriska hjärna aldrig slutar jobba, haha. Jag älskar det jag gör och hade kunnat jobba jämt om jag tillåtit mig. Men jag har blivit bättre på att planera min tid ordentligt så att de viktiga delarna som måste bli gjorda blir gjorda på min arbetstid. Detta har skapat mer utrymme för min kreativa sida att kunna flöda fritt när jag är ledig utan att det blir en stress som något som måste bli färdigt just där och då. Jag ser till att fylla på min inre källa varje dag genom att göra saker som gör mig glad och spendera tillräckligt med kvalitetstid med min familj. Jag är också noga med att få tillräckligt med återhämtning genom meditation, crystal tapping och tillräckligt med sömn. 

Hur gör du för att nätverka och hitta rätt kontakter?

Jag försöker alltid hitta likasinnade personer där det blir ett bra energiutbyte. Jag letar alltid efter personer som vill ge lika mycket som de tar, vare sig det är personer jag vill samarbeta med eller personer som är mina kunder. Jag har själv en tendens att ”ge för mycket” och har därför tidigare haft lätt att dra till mig andra som ”tar för mycket”. Jag tycker att det är viktigt att vara medveten över hur mycket du själv ger, kom ihåg att ära dig själv tillräckligt för att se till att det blir ett bra utbyte och inte bara dränerar dig.

Tips och lärdomar från entreprenörsresan

Jag tror att många inte är helt klara om själva företagsbiten i början, särskilt inom de områden av företagande som jag jobbat med. När man erbjuder tjänster och behandlingar inom ett särskilt yrke, är man kanske jätteduktig på själva yrket som healer/ livscoach/ terapeut eller frisör etcetera, men man har inte lagt så mycket tid på att lära sig vara företagare. De fem viktigaste lärdomar som jag fått med mig från min resa är:

  1. Om jag inte kan något, så kan jag alltid lära mig.
  2. Misslyckanden är egentligen bara viktiga lärdomar om vad som inte fungerade.
  3. Det är viktigt att vara klar om vad jag vill och vart jag är på väg.
  4. Det är viktigare att se möjligheter än problem.
  5. Mitt företag handlar inte om tjänsterna jag erbjuder, utan det handlar om transformationen jag hjälper andra uppnå.

Till andra entreprenörer vill jag säga: följ dina drömmar. Följ det som får dig att ”lysa upp” inombords och lyssna till din inre vägledning. Ha också tillit till din egna förmåga att klara av och lösa saker på vägen mot dina mål. Jag tror att drömmar planteras inom oss av en anledning och att om drömmen finns där, så har vi redan allt som krävs för att manifestera den. 

This or that med Angelica Weston

Stort tack, Angelica, för din medverkan i årets sommarinspiratörer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv