Entreprenörden logo

Anders Wall föreläsningen 2015, sammanfattning 1

Vilken dag! Jag vet inte ens vart jag ska börja. Från klockan 12.30 till 20.30 andades jag ”entreprenörskap”, först på föreläsningseventet i universitetsaulan och därefter på minglet på slottet. Det var även mitt första mingel där jag representerade Entreprenörden– superkul!!

Sammanfattningsvis innehöll Anders Wall föreläsningen fyra talare, en intervju och ett häftigt operainslag. Föreläsarna var i olika åldrar, med olika erfarenheter och var engagerade i olika branscher. Efter att ha hört alla talare så kan man säga att det fanns ett tema ”våga satsa trots motgångar och knapra ekonomiska förutsättningar”. Alla talare berättade om svårigheterna med att få ihop pengar men med deras driv och stöd från nära, lyckades de att få ihop tillräckligt för de första investeringarna. När investeringarna var gjorda var det bara att ”tuta och köra”! Alla föreläsare gav väldigt mycket energi och det syntes att deras driv och passion var långt ifrån släckt.

Wall-och-MalmbergAnders Wall tillsammans med prorektorn för Uppsala universitet öppnade upp själva föreläsningen. Anders Wall pratade starkt om hur entreprenörskap är en livsstil och man måste ha en kreativ inställning till problem. Han berättade även att man måste våga misslyckas för att kunna utvecklas och att samhället börjar acceptera misslyckanden som en sorts lärdom vilket gläder mig. Då det är något jag också vill belysa – våga misslyckas! Anders Wall lyfte även idén om att studenter som engagerar sig inom entreprenörskapet borde ges högskolepoäng– håller helt med!Prorektorn hade ett väldigt underhållande tal, men något som jag inte höll med honom var när han nämnde att riskkapitalister behövs för entreprenörer för att sätta igång själva ”processen för entreprenörskap”. Jag anser inte att alla entreprenörer behöver riskkapitalister då det är många som har klarat sig bra utan.

PetterStordalen-2Den första föreläsningen hölls av Petter Stordalen som äger hotellkedjan Nordic Choice Hotels. Han var en häftig fläkt som satte hela aulan i extas med sin historia och inlevelsen. Stundtals var det svårt att avgöra om det var en företagsledare eller rockstjärna man lyssnade till. Något som jag gillade särskilt med hans tal var när han berättade att han gick från zero till hero sedan till zero och därefter hero igen. Petter visade att entreprenörslivet är en bergochdalbana där revanschen är hans driv. Jag tror att jag skulle gilla föreläsningen ännu mer om det inte hade vart på Norska då det var stundtals svårt att förstå.
aretsstudent-1Förutom föreläsningarna delades det även ut ett pris till Årets Uppsalastudent 2015 som tilldelades Erik Englund, som jag personligen har samarbetat med. Grattis till Erik!

 

IMG_1680Men Entreprenörden gick inte lottlös, min syster var en av vinnarna av lotteriet som arrangerades av WWF, tillsammans med Amanda från EA!

Mina tankar om de andra föreläsarna kommer imorgon!

 

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv