Entreprenörden logo

Anders Wall föreläsningen 2015, sammanfattning 2

För att fortsätta på gårdagens inlägg tänkte jag skriva lite om varje talare på Anders Wall föreläsningen. Mycket spännande hände under dagen. På scen fick vi lyssna till fyra stycken föreläsningar och en intervju.

yollibox-3Mina tankar kring Petter stordalen, som var först ut som talare hittar ni HÄR. Näst på tur var Victoria Carlsson och Sofie Stenmark grundarna till företaget Yollibox. Deras historia var helt annorlunda, deras idé kom nämligen fram spontant under en bilresa. Tjejerna hade inte mycket kunskap inom omvärlds-och marknadsanalys och förstod snabbt sina begränsningar. Vilket gjorde att de tog hjälp av en inkubator. Redan här är jag imponerad att de inte stoppades utav sina begränsningar. Man ska köra på det man tror på och har man inte rätt kunskap, då ska man ta hjälp och sedan fortsätta framåt. Det jag gillade med föreläsningen var att tjejerna berättade om misstag och egenskaper som de tyckte att de saknade och som sedan har utvecklat dem och företaget.

Renee-voltaire-1Den tredje föreläsningen hölls av Renée Voltaire som driver ett livsmedelsföretaget i syfte om att fler ska få en positiv matupplevelse av att äta grönt. Hon byggde upp Renée Voltaire Ab av egen vilja och utan massa teoretiska modeller. Det häftiga med uppbyggandet av varumärket var att hon väldigt länge gjorde allting själv t.ex. granskade förpackningar och skrev alla texter. Hon gav ett väldigt bra tips; arbetar man med produkter måste man vara vaksam på marknaden. Som entreprenör måste man förstå när marknaden är redo för produkten.

Filip-tysander-1Efter den tredje föreläsningen byttes miljön om till ”tv-soffa” med Filip Tysander. grundaren för klockföretaget Daniel Wellington som huvudgäst. Filip har tidigare studerat på UU och uppmanade studenterna i aulan att testa sina idéer redan nu med orden ”Studenttiden är den bästa tiden att starta företag på”. Han påstod att det är enklare att testa entreprenörskap understudietiden då man har ett bra skyddsnät i Sverige från både stat, och ofta från familj och vänner ifall de skulle skita sig. Dessutom är man inte är lika bunden till en viss geografisk plats. Jag håller med Filip – har du förutsättningarna så ska du testa nu!

mattias-klum-1Den fjärde och sista föreläsningen var mäktig och gav mest intryck på mig. Det var Mattias Klum som är naturfotograf. Han har arbetat för National Geographic och bildspelet som hela tiden spelades upp i bakgrunden var häpnadsväckande. Mattias pratade om att oavsett din dröms storlek så kommer du att nå den ifall du har passionen och hjärtat för den. Det som jag tror berörde alla i aulan, var när han berättade att vi, människor, måste minska vårt glapp mellan hjärta och hjärna. Allt vi gör spelar en roll!

Ni som tyvärr missade detta måste gå på kommande Anders Wall föreläsningar. Det är mycket inspirerande!

EA-och-Entreprenorden-1Sist vill jag tacka den fantastiska projektgruppen som anordnade och arbetade med detta sedan februari. Det har varit underbart att få lära känna er under denna korta period.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv