Entreprenörden logo

Nätverk – ditt stöd i karriären

Många har frågat mig hur jag får kontakt med personer som jag har intervjuat på bloggen eller hur det kommer sig att jag känner så många på mingel och event. Men det är inte så att jag känner alla. Många gånger gör jag nog inte det, men jag älskar att mingla. Och älskar man att mingla och har lätt att skapa kontakt med människor, som jag anser mig ha, blir det lätt så att man på mingel känner till folk från många olika sammanhang där man varit.Varför tror ni det är så? -Jo, förutom att det är spännande att få höra om personers erfarenheter och karriär så är människor väldigt måna om att hjälpa andra i sitt nätverk, när de känner en samhörighet med dig. Och detta främjar även din karriär, samtidigt som du kanske också kan hjälpa dem i ditt nätverk. Allt handlar om att ge och få.

Mingel-innan-aw-1Därför är det viktigt för dig att du bygger upp ett stort och starkt nätverk runt omkring dig. Mingel är ett bra verktyg för att börja utveckla ditt nätverk. Försök att delta på så många som du kan, orkar och hinner med. Ett första steg för nätverksbyggande är att efter ett mingel lägga till de personer som du träffat, på LinkedIn. Tacka för det trevliga samtal ni haft, eller skriv att du gärna hade velat prata mer och därför hoppas på en vidare kontakt, till en början över LinkedIn. Då kan du starta en dialog och utveckla den diskussionen som påbörjades under minglet. Däremot är det mycket viktigt att du bibehåller och vårdar dina kontakter över tid. Annars kan de lätt svalna, och är då svårare att bygga vidare på. Genom att gå ut och sprida ditt budskap, knyta kontakter och visa dig intresserad av andras yrken och karriärer bygger du även upp ditt personliga varumärke. Människor kommer inte att köpa dina tjänster/idéer/produkter om du inte själv representerar dem och visar ditt varumärke står för. Och chansen till en affär eller som första steg – en affärslunch kommer självklart även öka om personerna finner dig som trevlig, intresserad och kompetent!

Viktigt att påpeka dock, är att det ibland kan vara svårt att mingla. Det kan krävas en del träning för att gå ifrån att bara ha en trevlig stund, till att faktiskt lyckas få affärsmässiga resultat från ditt minglande. – Men med träning kommer även resultat.

Därför är mitt tips – anmäl dig till massor av mingel och kör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv