Entreprenörden logo

Appleismen

Den ständiga diskussionen: PC eller Mac? Jag är väldigt delade då jag äger produkter från båda tillverkarna. MEN i somras läste jag Steve Jobs-biografin – jag är såld!

Klara-maria-mach-8De flesta som har läst något om Steve är mycket upprörda över den personen han var. Jag är mer fascinerad än förskräckt. Enligt boken var han en perfektionistisk och egocentriker men medarbetarna prisade honom. När jag fick en inblick i hans envishet samt hur han manipulerade människor förstår jag varför Apple-produkterna blev så bra under hans styrning.

Han var intresserad av design och fann inspiration från i princip allt. Det jag gillade med biografin var att läsa hur Steve inspirerade sina arbetskollegor i etableringsfasen till perfekt design. Han tog med de till museum, han lät medarbetarna varandra runt i hans kvarter för att bevisa att perfektion inte är omöjlig – utan att det krävs vilja.

Vad fick jag lära mig av biografin? JO, följande:

  1. Även om det är få som tror på din idé – var envis och säker. Du kommer att lyckas om du brinner tillräckligt mycket för det
  2. Man måste ha en näsa för affärer för att kunna utveckla en vinstdrivande idé
  3. Kundvärde – finns det ett eller kommer du skapa ett nytt värde? Kunder vet för det mesta inte vad de behöver, du kan övertyga att din innovation behövs!
  4. Det är bra om du har insikt på omvärlden samt förändringen av samhället – vart är vi på väg? En del kan man förutse, men inte allt.
  5. Acceptera att det tar tid med att få en lönsamhet i bolaget. Det är en stor risk att man investerar för mycket pengar i diverse fasta kostnader, vilket medför att intäktssidan inte följer med samma trend.

Är du nästa stora entreprenör?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv