Vill du bli VD eller entreprenör?

Som jag tidigare har nämnt är det svårt att kategorisera vad en entreprenör är. Förra veckan fann jag en intressant artikel i tidningen ”Entreprenör” från i våras där olika aktörer diskuterar millennials (personer födda 1980-2000) syn på att bli VD:ar eller entreprenörer. I artikeln lyfter de fram att ”Entreprenör” är ett modeord som de flesta vill bli relaterade till men att inte är lika många millennials vill bli VD:ar på bolag. Det vill jag gärna ändra på.

En del jag har pratat med vill hellre arbete med projektledning eller som chef för en avdelning men verkligen inte som VD. Ibland har jag fått svaren ”kanske om ett tag” eftersom att det är för mycket stress och ansvar. Jag skulle säga att jobbet blir helt vad man gör det till och vad är det värsta som kan hända? Du byter jobb!

Vilka yrken som är populära går mycket i vågor. Att vara sin egen chef är för många ett lockande alternativ. För att bli entreprenör krävs det självklart mer än att bara registrera ett företag på Bolagsverket. Den som är beredd att lägga tid, pengar och energi kommer säkerligen också att lyckas.

Jag har fått lära mig att om du vill bli rik – så är inte entreprenörskap något för din del. I början har de flesta ett extra arbete utöver sin innovation eller idé, eftersom kulorna rullar in efter ett tag. Först då kan du släpp allt och vänta på att bli rik! Förhoppningsvis älskar du ditt jobb så mycket vid det här laget att du aldrig för världen skulle vilja byta bort det!

Så ställ dig frågan, vad vill du egentligen?

Psst – läs artikeln jag refererar till: http://www.entreprenor.se/nyheter/alla-vill-bli-entreprenor-men-ingen-vill-bli-vd_611452.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.Obligatoriska fält är markerade *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.