Entreprenörden logo

Att finna balans, mindfulness i vardagen – mina reflektioner

Jag tycker livet och världen snurrar otroligt fort, det går snabbare sedan jag fick barn. Det är lätt att fastna i en virvelvind av stress och oändliga att-göra-listor, speciellt som företagare + fru + mamma. Min egen resa mot att hitta mindfulness i vardagen började vid en punkt av fysisk och emotionell utmattning. Huvudvärk, dålig sömn, låg energi och en stress hade blivit mina dagliga följeslagare, vilket förvärrades ytterligare av utmanande interaktioner med en gammal kund. Fick en ordentlig ögonöppnare förra veckan när jag nådde en brytpunkt. Jag har delat med mig av det på Instagram så nu vill jag skriva om min upplevelse med mindfulness, i hopp om att inspirera andra att upptäcka sin egen väg till välmående.

Förändringen började med ändringen av ljudet i lurarna

Min strävan efter en balans ledde mig till att byta ut mina vanliga spellistor mot mindfulness meditationsspår. Jag tänkte, jag måste börja testa med någonting. Mitt mål var enkelt: att tysta det ständiga bruset i mitt huvud och hitta en form av frid i min vardag. Efter lite utforskning hittade jag “Mindfulness Meditation 2024” på Spotify – en samling av naturljud och instrumentalmusik som tillät mig att fokusera utan distraktionen av ord eller mänskliga röster. Jag kunde andas och stänga av allt som snurrade i huvudet.

Omedelbar påverkan

Effekten var märkbar omedelbart. Mitt tempo saktades ner (sprang inte mellan möten eller till buss) och min hjärna tog de mycket behövda pauserna (den fick “andas” och snurrade inte) vilket gav mig korta vilotillfällen från tankarnas bombardemang. Allt det här blev en avgörande del i min dag, jag fortsatte med att ha mindfulness-spellistan på mina promenader till bussen, före arbete, och närhelst när jag behövde en balans under dagen. Tänk att man kan skapa en snabb och kort mindfulness i vardagen – det trodde jag inte…Jag hade lite fördomar kring allt det här.

Resultatet av mindfulness i vardagen

Jag trodde inte jag skulle se skillnader, speciellt inte så stora och så fort. Utfallet efter min mindfullnessvecka blev:

  • Förbättrat välbefinnande: Förbättrad sömn, mer energi och en positiv inställning till livet.
  • Ökad produktivitet: Mina tankar blev mer fokuserade vilket gjorde att jag arbetade igenom uppgifter mer effektivt och med större klarhet.
  • Bättre interaktioner med människor: Tålamod och harmoni genomsyrade mina samtal, vilket ledde till mer och bättre engagemang med kollegor samt kunder.

Lärande och tillväxt

Den här veckan lärde mig vikten av att sakta ner och lyssna på min kropp samt mitt sinne. Mindfulness kräver inte alltid en dedikerad paus; den kan integreras i dagliga aktiviteter, som en pendling eller en promenad. Ett måste är dock att stunden måste ha din fulla uppmärksamhet för att det ska ge resultat.

Ett budskap till andra

Till alla som känner sig överväldigade av livets obevekliga tempo, tänk på detta: din mentala och emotionella hälsa är av yttersta vikt. Jag är inte den som ska predika kring det här, då det inte är min styrka. Men det gav effekt!! Mindfulness eller meditation kan vara ett kraftfullt verktyg för att återfå ditt fotfäste. Det är aldrig för sent att börja, och det är mer tillgängligt än du kanske tror – även på språng!


Återkom gärna hur du gör eller vad är dina tankar kring det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv