Entreprenörden logo

Att lyckas med Amazon – intervju med Anna Nordlander

Amazon, världens i särklass största e-handelsplattform öppnade upp i Sverige för cirka 1,5 år sedan. Amazon är en möjlighet att sälja inte bara i Sverige men även internationellt, men hur ska du göra för att lyckas? Jag, Klara-Maria Mach, hade nöjet att intervjua Amazon-proffset och experten Anna Norlander. I intervjun svarade Anna på frågor, delade med sig av tips, om hur du kommer igång och hur du kan nå framgång på den enorma marknaden som Amazon erbjuder. 

Entreprenörden, Klara-Maria Mach, intervjuar Anna Norlander Amazon-expert och författare av boken Amazon koden

För er som inte känner mig sedan tidigare, så heter jag Klara-Maria och driver Entreprenörden. Jag startade företaget eftersom jag brinner för entreprenörskap och jag har själv verkat som entreprenör i många år. Entreprenörden erbjuder konsulttjänster, såsom coaching och affärsutveckling till andra, vare sig du precis startat upp eller om du vill ta ditt företag till nästa nivå. I Entreprenördens YouTube kanal bjuder jag in experter, där vi diskuterar olika ämnen och delar med oss av tips till entreprenörer.


Anna Norlander är Amazon-expert, föreläsare, grundare av företaget Amzello och författare av boken Amazon koden. Själv började hon med Amazon för inte mindre än 11 år sedan, en lång resa med många lärdomar och erfarenheter. Idag föreläser hon och ger stöd åt andra som vill lyckas på plattformen.

Först och främst – Varför ska jag sälja på Amazon?

Amazon är ett fantastiskt verktyg om du vill ta dina produkter internationellt, men även bra för att starta din försäljning i Sverige. I USA sker inte mindre än 50% av e-handeln via plattformen. Amazon har redan etablerade köpare, det är enklare än att starta din egen plattform och bygga upp din kundkrets. Du har helt enkelt möjligheten att snabbt nå många kunder.

Amazon är väldens största galleria. Våga – det är bara att köra!

Anna Norlander, Amazon-expert och föreläsare

Hur kommer jag igång med min försäljning?

Amazon är nystartade i Sverige och vill komma in på den svenska marknaden. Registrera därför ditt konto på den svenska plattformen, sen kan du sälja i Sverige eller internationellt. Var noggrann med att följa Amazon regler, allt påverkar plattformens algoritmer och påverkar hur synlig du blir.

– Fokusera på produkterna och skydda ditt eget varumärke. Det finns mycket information på Amazon om hur du kommer igång med din försäljning. Gå in och registrera dig, men var noggrann med detaljerna vid registreringen! Fel vid initial registrering kan bli svårt att lösa senare.

Men hur blir jag då framgångsrik?

Ingen blir framgångsrik över en natt, det tar tid. Räkna med 5-7 år innan du ser något riktigt bra resultat. Men Amazon är fortfarande ett förhållandevis enkelt sätt att komma igång, särskilt för dem som vill nå den internationella marknaden.

– Det är viktigt att tänka på marginalerna. Räkna på vinstmarginalen på dina produkter, annars kan man hamna i fällan att kostnader överskrider vinsten. Var noggrann!

Annas bok – Amazon koden

Amazon koden skrev Anna tillsammans med Margareta Boström. En bok som Anna velat skriva sedan 2018. Det var en intensiv och rolig resa, berättar Anna.

Det finns så mycket att lära av Amazon som bolag, en bok för alla. Vare sig man är intresserad av Amazon eller inte.

Anna Norlander, Amazon-expert och föreläsare

För er som är intresserade av att köpa Amazon koden kan ni köpa den här. Ange koden ”entreprenörd” för att få 15% rabatt https://volanteshop.com/bok/amazonkoden/

Annas tre bästa tips:

  • Se till att du har rätt produkt och presentera produkter med bra bilder
  • Ha koll på dina siffror – marginalerna. Inte kul att gå back!
  • Bara kör!!! Du kan testa i liten skala, lägg ut en produkt och gör det inte svårt 

Se hela intervjun för att ta del av alla värdefulla tips och följ Entreprenörden på YouTube för fler inspirerande och lärorika videos!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv