Entreprenörden logo

Behövs en internationell kvinnodag?

Behövs verkligen en internationell kvinnodag (IKD)?

En dag där vi hyllar kvinnor jorden över – behövs verkligen det? Borde det inte finnas en internationell mansdag då också?

Den 8e mars (idag) är det den internationella kvinnodagen – woho! Ja, många av er har märkt att jag varit väldigt taggad, på mina sociala medier, på idag. Ärligt så är det första gången jag har varit så taggad på IKD att jag inte kunnat sova….Tankarna snurrat omkring och fjärilar i magen har bubblat. Men vad beror det egentligen på? Jo! För att jag sedan ett år tillbaka arbetar/kämpar/slitit på olika vis för att stötta och hjälpa kvinnor som vill driva eller som driver företag. Den här dagen blir därför för mig en dag där jag verkligen kan hylla alla lite extra – på de olika vis som går. Idag hade jag äran att kunna lyfta upp några stycken när jag modererade under Equal March.

Men då jag har varit lite taggad, kanske lite övertaggad, på sociala medier – blir det självklart frågor/funderingar och debatter. En fråga som dök upp flertal gånger var just:

Behövs det verkligen en internationell kvinnodag?

Det som slog mig var att det faktiskt var fler kvinnor än män som just ställde den frågan. Jag har själv varit en av de skeptiska för jag förstod inte syftet…. Det jag ser som syfte idag är: om vi inte kan få det jämställt idag, då borde det finnas en dag där vi verkligen kan lyfta upp det ordentligt och diskutera. Kvinnor kan, kvinnor vill, kvinnor äger! Ju mer vi pratar om kvinnors situation desto mer förstår problemet och fler kan börja arbeta med det – det kommer sprida sig som ringar på vattnet. Jag vet – jag var ju själv skeptisk.

Det som värmde mitt hjärta att det var fler män som just lyfte fram syftet om IKD, jag hoppas att det inte bara var tomma ord.

Därmed är mitt svar! Ja vi behöver en internationell kvinnodag så länge som vi kvinnor inte blir behandlade på samma vis som män.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv