Entreprenörden logo

Brudar!! Nu fĂ„r det vara nog! 😡


Idag tog jag snacket som inte Ă€r “PK” för mig som “Kund”, men jag kĂ€nde att jag inte har nĂ„got val. Jag tog snacket som “Kvinna” till “Kvinna” för det behövs. Vi mĂ„ste agera och om nĂ„gon börjar dĂ„ kanske nĂ„gon annan fortsĂ€tter…..

Vid flera omgĂ„ngar senaste tiden har jag arbetat nĂ€ra en entreprenör som fĂ„r in offerter för div. tjĂ€nster. VARJE GÅNG Ă€r offerter frĂ„n kvinnoĂ€gda bolag minst 40 % lĂ€gre Ă€n bolag Ă€gda och representerade av mĂ€n 💾 Varför?! Hur kan det vara rimligt?

Foto: Ísak Guðnason

SĂ„ idag hĂ€nde det igen… Jag fick en ny offert och tappade nĂ€stan hakan (!) Det kokade inom mig och jag ringde upp leverantören (som vi redan hade valt att gĂ„ vidare med men inte acceptera en offert). För att leverantören visste vad den gjorde sĂ„ vi kunde oavsett pris skulle vi arbeta med dem.


📞📞📞📞 (Sammanfattning av samtalet) 📞📞📞📞

“Hej XX, bra att jag fick tag i dig. Jag vill diskutera kring ert pris”
“Ja men absolut. Hur kan vi lösa det?”
“Ni mĂ„ste höja det! Ni har vunnit vĂ„rt förtroende men alla andra konkurrenter har offererat dubbelt sĂ„ mycket. Ni Ă€r mer kompetenta men för billiga [mycket lĂ€ngre monolog]”
“[Tystnad….]Oj, vet inte vad jag ska sĂ€ga. Jag Ă€r tacksam…[bryter]. Du Ă€r den enda som ger oss denna feedback”
“Ja, jag kan förstĂ„ det. Men skicka en ny offert med högre pris”
“NĂ€men! Det Ă€r ju sĂ„ otroligt svĂ„rt med pris. Vi mĂ„ste alltid hĂ€vda oss mer… [lĂ€ngre konversation]”
“Jag förstĂ„r det, men be inte om ursĂ€kt för er kompetens.”
“Tack Klara-Maria, tack för att du gör detta”.
📞📞📞📞
-> Ny offert kom med bĂ€ttre pris och jag radera den första offerten…….

Be inte om ursĂ€kt! Ta betalt eller begĂ€r högre lön. För det gĂ€ller oavsett – din kunskap eller hantverk Ă€r vĂ€rdefull. UrsĂ€kta dig inte.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”HĂ€r Ă€r en entreprenör” kĂ€ndes mĂ€ktig första gĂ„ngen jag fick den. Jag ska hjĂ€lpa dig att fĂ„ samma kĂ€nsla. Denna blogg Ă€r alltsĂ„ ett stöd för dig som Ă€r entreprenör med eller utan ett bolag.

LĂ€s mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlÀgg

Kategorier
Arkiv