Entreprenörden logo

Det var bättre förr!

Var det lättare att vara företagare förr ? Det senaste halvåret har jag fått träffa olika entreprenörer och företagare med olika åldrar samt erfarenheter. Jag har oftast få höra “det var bättre förr”, inte bara tiden utan allt kring företagandet. Men frågan är när går gränsen för “förr”? ?

img_4615En del entreprenörer som startade på 70 och 80-talet berättade att banken lättare gav ut lån för att starta företag, det var lättare att få människor att hoppa på sina idéer och det var lättare att komma i kontakt med “rätt” människor.
Varför har det förändrats ⁉️
Det är svårare att få lån
Svårare att få människor att hoppa på projekt
Väldigt svårt att komma i kontakt med rätt människor.

Men samtidigt, IT har gjort det lättare att nå större målgrupper och lättare att kommunicera samt nå ut med sina idéer. Därefter har även aktiekapitalet gått från 100′ till 50′ ?.

Det jag funderar är då, är det så att vi alltid kommer tycka nutiden är den bästa tiden? Jag har fortfarande inte något svar på om det var bättre förr. Men jag startade denna diskussion på Instagram och en del kommentarer resulterade i att det var inte bättre utan mer annorlunda förr. Kan då annorlunda inte vara bättre? Företagandet har utvecklats med samhället, men kanske inte tillräckligt…..


Så jag vet inte, var det bättre och lättare att vara företagare förr? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv