Entreprenörden logo

En vinnare? När då?

Man behöver inte vara finalist för att vara en vinnare.

Det var de orden jag fick som fick av en klok entreprenör under veckan. Jag håller absolut med, men ibland känns det som att väldigt mycket är emot en.
Det senaste halvåret har jag blivit nominerad till diverse stipendier, utmärkelser och titlar. Wow – känsla har det blivit varje gång. Det är väldigt smickrande och jag är väldigt rörd samt tacksam för alla nomineringar. Tankarna har flugit runt – tänk om det är min tur att vara vinnare? Men icke sa Nicke! Jag har inte blivit någon finalist någon av gångerna….Det har varit väldigt tungt, mentalt, att jag inte blev finalist i någon av dessa ”tävlingar”. Många kanske tycker att det är lite fjantigt eller att jag borde släppa min avundsjuka. Men! Det handlar inte om en avundsjuka från min sida utan mer en frustration. Jag är en tävlingsmänniska och jag ser mig själv som misslyckad att jag inte ens blir finalist. Så mycket tid och energi jag lägger på mitt företag utan att få denna bekräftelse tillbaka….eller ja, tävlingsuppmärksamheten. Men samtidigt ser jag från den andra sidan, resterande entreprenörer/företagare som då kommit till finalistlistan lägger nog lika mycket tid och energi som mig. Men det är en ren frustration…. När ska jag få belönas för det arbete jag gör?

Man behöver inte vara finalist för att vara en vinnare

Nu när jag själv läser igenom texten som jag skriver och låter tankarna flyga iväg – blir jag förbannad på mig själv. Sluta gnäll och gör någonting åt det!! Vet du vad? Min frustration ska jag omvandla till någon ilska som sedan blir en tändning. Haha, sitter och tänker ”nej nu ska jag vissa dessa jävlar”. Samtidigt så hör jag orden i huvudet ” Man behöver inte vara finalist för att vara en vinnare”. Det är sant, men nästa år – då ska vara en finalist!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv