Entreprenörden logo

Företagargalan Uppsala 2017

Då var det dags igen – Företagargalan Uppsala 2017. I torsdag öppnades slottet upp för Uppsalas näringsliv. Detta var andra gången jag gick och andra gången det var en lyckad kväll. Det var med blandade känslor som jag gick till Företagargalan. Företagargalan förra året förändrade hela min karriär och därmed på något sätt mitt liv. Innan Företagargalan 2016 hade jag ett väldigt begränsat nätverk i Uppsala och tack vare galan exploderade nätverket. Förra galan var jag inbjuden till ett förmingel hos WasabiWeb och jag var nervös kontakt, från förminglet till släppet. Jag var så lycklig efteråt!

Företagargalan Uppsala 2017 började

Men hur skulle denna gala slå förra årets? Detta år blev galan annorlunda för mig, jag var mer avslappnad och kunde njuta mer av hela arrangemanget. Jag var inte nervös inför galan utan satt och arbetade i sista sekund. Men så fort jag hade andas klart efter att ha vandrat upp för slottsbacken mottogs jag av företagare och näringslivets representanter i garderoben. Energin, glädjen och förväntan svävade i luften. Mina minnen från förra året fick mig att asgarva när jag lämnade in kappan.

David Batra

Kvällens konferencier var David Batra – en fantastisk person på scen. Nu när jag själv fått chansen att arbeta som moderator och konferencier analyserar jag snabbt på hur andra arbetar. Det jag gillade med Batra, förutom hans klockrena skämt, är hans snabbhet. Han levererar klockrena kommentarer och är väldigt snabbtänkt när något oväntat sker – men det är ju rutin! Ett mål är att bli lika snabbtänkt.

 

Uppsala belönar sina företagare

Under galan delades det ut priser till Uppsalas främsta entreprenörer och företagare. Vinnarna i år var:

Årets Företagare – Didner & Gerge, Henrik Didner & Adam Gerge

Årets Komet – Caspeco, Per Söderqvist

Årets Hållbara företag – WRS Uppsala, Jonas Andersson

Årets Handel – English Bookshop, Jan Smed

Årets Unga företagare – Dryck & Mat, Cemil Alparslan

Årets Innovation – OssDsign, Håkan Engqvist

Årets hederspris – Familjen Bennbom

Det var två priser som jag uppmärksamt lyssnade på, ”Årets hållbara” och ”Årets Unga företagare”. En av mina bästa vänner arbetar på WRS och förutom att jag fick äran att sitta nära hela WRS-gruppen så vann dem ”Årets Hållbara företag”. Ett pris som var nytt och gjorde mig väldigt glad när min bästa vän var med på scenen för att motta priset. Riktig fröjd för kropp och själ!

Det andra priset ”Årets Unga företagare” funderade jag väldigt mycket innan galan. En kategori som inte hade några tjejer som finalister – finns det verkligen inga bra unga kvinnor i Uppsala? Däremot vinnaren Cemil Alparslan tog bort all min irritation. Vilken inspirerande kille! Förutom att han var charmig, rolig och lättsam på scen har han skapat restaurangen Dryck & Mat. Jag älskar mat och blir sällan imponerad – men wow! Har du inte besökt Dryck & Mat måste du boka in det. Hatten av för Cemil, väldigt bra jobbat.

 

Underhållningen

Underhållningen under galan var inte 100 %. Under middagen bjöd Maxida Märak på en bra show. Det var väldigt bra, men jag vet inte riktigt om det passade för galans deltagande. Jag kände igen henne och har hört henne uppträda förut, men ingen i mitt sällskap kände igen henne. Vilket gjorde att dem jag satt med uppskattade det nog inte till 100%. Samtidigt är Maxida mycket angående budskap än att folk ska ställa sig upp och dansa…

Släppet är något jag såg fram emot – jag älskar att skaka rumpa till härlig musik. Men tyvärr bjöd DJn på lite tråkig musik periodvis, vilket gjorde att det svårt för mig att hålla peppen igång. Jag fick i alla fall en bra dansdos och lite träningsvärk blev det i låren.

Företagargalan Uppsala 2017

Summan av kardemumman –  det var en riktigt bra gala! Blev några nya kontakter men det roligare var att få träffa många av mina samarbetspartner på ett mer avslappnat vis.

Jag fick verkligen en helt annan upplevelse än från 2016 och nu ser jag verkligen emot nästa år. Undrar hur jag kommer få uppleva den då ?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv