Entreprenörden logo

Hanna Moisander – medgrundare till deb. och Hedy.tech

Hanna Moisander startade bolag redan som 23-åring, hon vill skapa förändring och hjälpa andra. Idag driver hon deb. och Hedy.tech tillsammans med andra. Det råder en generell brist på mångfald inom ledande positioner i svenska bolag, det vill Hanna och hennes kollegor ändra på. Verksamhetens mål är att allas intresse skall vara representerat i de beslutsfattande rummen och att alla skall ha en förebild att se upp till. 

”Jag har en otroligt stor nyfikenhet som driver mig framåt. Sen är jag envis, det driver mig till att klara av det jag tar mig an”, säger Hanna.

Hanna Moisander – grundare av deb.com och Hedy.tech. En serieentreprenör med engagemang och drivkraft.

Om Hanna Moisander

Hanna Moisander kommer ursprungligen från Borås, men flyttade till Stockholm 2018. Idag bor hon vid Ruddammen tillsammans med sambon Gustav och ettåriga sonen Ben. Hanna har mycket energi och har alltid något på gång!

Företagen – deb. och Hedy.tech

Idag driver Hanna tillsammans med delägaren Emelie Meurk Demerud två bolag, Hedy.tech och deb. Tillsammans vill de bygga ett unikt erbjudande formaterat som ett ekosystem.

deb. – mångfald och inkludering

Med företaget deb. vill vi hjälpa organisationer att öka inkludering och främja mångfald på beslutsfattande positioner. Det är bevisat att mångfald inom ledande positioner ökar kreativitet och innovation inom organisationer, därför stödjer vi styrelser med att hitta rätt kompetens. Men även genom att:

 • Erbjuda program som går ut på att sänka tröskeln för och få in minoriteter i styrelserummet. Under 2023 kommer vi att ha utbildat totalt 130 kvinnor i framåtlutat styrelsearbete.
 • Leverera framåtlutade styrelseutbildningar för ledamöter, ägare, investerare och ordförande.
 • Matcha våra grymma kandidaters kompetens med bolagsstyrelser behov
Det råder en brist på mångfald inom många svenska bolag – det vill deb.com förändra

Hedy.tech – investeringar och tekniska innovationer

Hedy fokuserar på att skapa framgångsrika digitaliseringsresor tillsammans med högkvalificerade personer och i en innovativ miljö. Vi stöttar små startupföretag, medelstora techbolag och större företag och hjälper dem i deras ambition att bygga en lönsam och framgångsrik verksamhet. 

För att öka den tekniska kunskapen och kompetensen investerar vi i tekniska innovationer som gör skillnad, samt att vi erbjuder högkvalitativ utbildning. Tillsammans med min medgrundare Emelie Meurk Demerud investerar och förvaltar vi även innehav som vi investerat i.

Vad är framtidsmålet för verksamheterna?

Målet med verksamheterna är att allas intresse skall vara representerat i de beslutsfattande rummen, alla skall ha en förebild att se upp till! Framtidsvisionen är att deb. inom fem år ska ha bidragit till att 100 kvinnor kommit in i styrelserummen. Med Hedy.tech är målet att vi har fördubblat portföljen av innovativa impact-bolag – gärna med ett fint resultat.

Resan till entreprenörskap

Min resa som entreprenör började redan när jag som 23-åring var med och startade ett bolag tillsammans med fyra andra. Sedan dess har resan fortsatt, jag alltid haft ett eget bolag och bolag tillsammans med andra. 

Min första entreprenörsresa påbörjades när min kollega och en förebild till mig frågade mig om vad jag saknade på vårt dåvarande bolag. Jag sa att jag saknade startup-andan, vi såg snabbt att vi var en match och då hoppade jag på ZooZoo tillsammans med dem.

Det som motiverade mig att köra igång var min nyfikenhet, jag ville vara med på resan. Sen trodde jag också på min och mina kollegors vision och visste att jag skulle lära mig massor. Tidigare hade jag verkat som intraprenör, vilket gjorde det lättare att ta klivet över till entreprenörskap. Det hände utan att jag ens tänkte på det!

Hanna Moisander ser fördelar i att dela entreprenörskapet med andra, här är hon tillsammans med kollegorna och medgrundare från deb.com

Om entreprenörskapet – ansvar, frihet och balans

Det bästa med att driva eget företag är att du själv styr ditt öde och friheten som det innebär. Samtidigt är det också entreprenörskapets baksida – allt ligger på dig och du är aldrig helt ledig. Men jag känner inte att jag ”offrat” något, men visst måste man prioritera bort saker, så är det alltid. Det gäller att ha en bra struktur, planera och hålla sig till rutiner för att kunna balansera arbetsliv och fritid.

Goda rutiner för träning och att skapa förutsättningar för att kunna vara fullt närvarande är oerhört viktigt för mig. Hybridformen som vi arbetar i ger mer frihet och flexibilitet. Det älskar jag! Visst finns det mycket under resans gång som jag skulle ha kunnat göra annorlunda, men då hade jag kanske inte varit där jag är idag.

Som entreprenör har jag främst lärt mig tre saker:

 • Att driva företag är en berg- och dalbana.
 • Det kan vara skönt att ha en partner, både i form av att ha en “partner in success” och finansiellt så att man klarar en tuffare tid. Är det mycket att göra så kan man växelverka när man är två personer och när det finns mindre att göra kan man ta det lite lugnt, reflektera och samla krafter.
 • Se till att ha kul, då blir allt lättare!
 • Du är inte ensam, be om hjälp!

Hannas tips till andra entreprenörer 

 • Du behöver inte göra allting själv, var inte rätt för att be om hjälp
 • Allt behöver inte vara perfekt för att börja kunna sälja, skapa någonting som är lean och kör igång. Det tror jag på! 
 • Se nätverkandet som en del av ditt jobb. Planera och sätt upp en plan med tydliga mål för vad du vill uppnå, samt kontakta de du helst vill nå. Det är bara att göra det!
 • Se till att ha roligt på vägen. Skapa en vardag där du utvecklas, lär dig mer, gärna tillsammans med grymma partner/kollegor. Det är en lyx!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv