Entreprenörden logo

Hejdå privatliv!

Har en entreprenör ett privatliv?
IMG_2220Under de senaste dagarna har jag, på olika vis, varit i kontakt med många entreprenörer som är i startgroparna. Den vanligaste frågan jag har fått är hur jag hinner med mitt privatliv och hur jag kan vara så harmonisk… Men sanningen att det gör jag inte och det är jag inte. Det finns perioder där jag har en välbalanserad vardag och hinner med allt jag vill, dessa perioder är de bästa. Men samtidigt finns det dagar där jag knappt hinner med någonting och har stora skuldkänslor för att jag inte spenderar den tid jag vill med min sambo. Frågan är ju då om en entreprenör kan ha ett balanserat liv? Ett problem, som jag har förstått det, är att vissa tror att entreprenörer behöver ge upp sitt privatliv för att kunna driva bolag. MEN NEJ! Så är inte fallet. Visst, det finns entreprenörer som har tappat kontakt med sina nära men det även finns fall där entreprenörer har balanserade vardagar och hinner med både karriärs- och privatliv. Vad är då receptet för att lyckas? Jag tror det är svårt att säga att det finns ett rätt sätt att göra det på. Mina tips för att du ska försöka balansera ditt liv är därför;

  • Var disciplinerad – bestäm dig när det är jobbdags och när du har fritid!
  • Schemalägg egentid, för att du måste tanka på egen energi också!
  • Förklara för dina nära och kära varför du är upptagen, de kanske kan hjälpa till och allt kan blir en rolig aktivitet istället för en ångestfylld.

 

Men summan av kardemumman på bullen, du behöver inte ge upp ditt privatliv som entreprenör. Det handlar om istället en balans som du själv bestämmer för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv