Entreprenörden logo

När fick du feedback sist?

Hur lägger du upp din presentation? Hur ska dina kunder eller investerare förstå dig? Det var så mycket frågor jag fick svar på i onsdags. Jag deltog i eventet ” Value Creation Forum” som UU Innovation håller i. Konceptet kommer från USA och baseras på att en panel ger feedback på olika pitchar. IMG_1276Panelen har olika roller: ”grön hatt”= fokus på styrkor, ”röd hatt”= fokus på förbättring, ”vit hatt”= agera som investerare, ”spexiga glasögon”= agera som kund. Alla panelmedlemmarna bytte roll mellan varje pitch. I början var det svårt att komma in i sin karaktär men vi i panelen förstod konceptet ganska omgående. Varje pitch var 10 minuter lång och därefter fick vi i panelen återkoppla under 10-20 minuter. Därefter fick gruppen en timme att förbättra pitchen baserat på vår feedback.
Jag blev väldigt inspirerad och fascinerad av detta koncept. Att få lyssna på personer som brinner för sin idé var IMG_1269häftigt och det gav mig mycket positiv energi. Det som får mig att tända till är när personer lyser när de berättar om sitt koncept. Däremot tänkte jag ofta på hur JAG presenterar olika idéer eller upplägg. Det är många aspekter som flätas ihop under en presentation: ditt språk, din utstrålning, ditt agerande och din presentationsstil. Jag blev fascinerad av de personer som var med i min panel. Alla hade olika bakgrund och återkopplade med bra feedback till alla presentationer. När vi i panelen satt och diskuterade mellan presentationerna lärde jag mig väldigt mycket p.g.a. av vår varierande bakgrund.

Mina tips från dagen är följande:

  • HUR uppfattas du – tänk på ditt klädesval, hur du presenterar dig, att du skakar hand
  • TÄNK på ditt språk -gör det till ditt eget men förstärk inte med svordomar
  • HUR är presentationsupplägget – du måste snabbt fånga din publik, ta det intressanta i början

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv