Entreprenörden logo

Öka din lönsamhet med Ägarskolan

~I samarbete med Ägarskolan~

Tidigt när jag startade bloggen skrev jag ett inlägg om företagares syn på ekonomi, och hur det finansiella lätt glöms bort (eller helt enkelt nonchaleras) så snart den enskilda firman blivit aktiebolag. Det stöter jag fortfarande på, än idag, och det jag tänker är att personen framför mig inte vågar satsa fullt ut på sitt företagande. Varför är det så? Brist på mod, brist på tid men framför allt brist på pengar sätter stopp för många företagares dröm om att till 100 %  kunna leva på sitt eget företag.

Vad är egentligen hemligheten bakom att driva ett lönsamt bolag? Hur gör man för att tjäna mer pengar utan att arbeta ihjäl sig eller chockhöja sina priser? Går det ens? 

Därför ska du inte ha en hög omsättning som mål 

Många företagare skryter gärna om hur deras omsättning mångdubblats över åren och sätter upp ambitiösa mål om att nå massor av miljoner i omsättning som ett tecken på framgång. Visst kan det vara imponerande att dra in så mycket pengar på sin affärsidé, men det betyder inte på något sätt att företaget är framgångsrikt och lönsamt.

Hur mycket är egentligen  de där miljonerna värda om dina utgifter är nästan lika stora? Det är ofta, om inte alltid, mer hållbart och njutbart att ha  en låg omsättning med hög vinstmarginal än tvärtom. Stora vinster innebär stora möjligheter att försörja dig på ditt  företagande utan att vara beroende av andra inkomstkällor, jobba dygnet runt eller vara orolig för om du klarar av att betala ut nästa månads lön till dig själv och dina anställda. Ekvationen intäkter minus utgifter är lika med resultat är  enkel, men vägen till en ökad vinst och lönsamhet kan kännas mycket svårare. Som tur är, finns det hjälp att få – helt  gratis! 

Gratis workshop för att öka din lönsamhet 

Ägarskolan är ett utbildningsföretag som brinner för att göra livet bättre för egenföretagare genom att hjälpa dem att  öka sin vinst, skapa självförtroende och styrka i ägarskapet och göra kalla samtal till varma. Under nästa vecka håller Ägarskolans VD och grundare Markus Brattfeldt en kostnadsfri workshop på temat lönsamhet, som under fem koncisa Zoomlektioner lär ut hur du som företagare kan öka din vinstmarginal, attrahera nya kunder och tjäna mer pengar –  direkt.

Ägarskolans mål och mission är att inspirera företagare till ett liv som innehåller både frihet och ekonomi att  göra det vi vill med vår tid. Hur bra är inte det?

Jag tipsar dig att kika in mer på och anmäla dig på workshopen här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv