Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Boho Style

Frida Kjellman är 37 år och bor med sin man samt 3 barn (1,3 och 7 år gamla) i ett hus på landet intill hästhagar i utkanten av Täby. Hon älskar att vara ute i naturen och samlar mycket inspiration från den i form av material och former.  Frida älskar att gå på loppis och göra vintagefynd, inreda både åt sig själv såväl som att hjälpa andra med styling samt inredningskoncept. Hon har nyligen utbildat sig till Homestylist.

Boho Style föds

Jag driver företaget bohostyle.se på 25% och arbetar 75% som webbredaktör på kommunikationsavdelningen i en kommun. Företaget startade jag förra året. Drömmen om att driva en egen verksamhet, speciellt en digital sådan, har funnits i mitt huvud under många år, men jag har inte vågat ta tag i den, det har kommit så mycket annat emellan. Men under en oväntad och oplanerad föräldraledighet fick jag den öppning i livet jag behövde, för att kunna ta tag i min dröm. Jag har under hela min karriär (15 år) arbetat med marknadsföring och webb där jag hunnit samla på mig mycket värdefull kunskap.

Min drivkraft kommer från allt som är vackert! Jag är en estet som måste få utlopp för min kreativa sida. Jag älskar att omges av allt som är vackert, oavsett om det är natur, inredning, accessoarer eller människor som sprider solsken!

Boho Style, verksamheten

Jag driver en webbutik som säljer Inredning & Accessoarer från handplockade designers över hela världen. Alla produkter är handgjorda och säljs i unika exemplar från utvalda begränsade små kollektioner. Vi har även ett handplockat vintagesegment.

Verksamhetens grundtanke är ett hållbart fokus, där varje produkt är gjord av material med hög kvalitet som håller över tid. Produkterna är så långt bort från massproduktion det går att komma! När du handlar en produkt av oss är du garanterad en helt unik detalj som adderar personlighet till dig eller ditt hem.

Frida, entreprenören och företagaren!

Jag är nog både en entreprenör och en företagare. Ända sedan jag började min yrkeskarriär 2003 har jag fått höra från chefer att jag är en sprudlande idémaskin som vågar tänka utanför boxen. Att ligga steget före sin tid, att känna in tendenser och rörelsemönster det har också alltid funnits med i bilden och det har varit en värdefull tillgång. I grunden har jag en kandidatexamen i ekonomi och ett år på MBA-programmet i Kalifornien och det har nog varit värdefullt ur ett företagarperspektiv.

Entreprenörsresan

Först var det svåra att överhuvudtaget våga ta steget fullt ut. Att våga starta ett aktiebolag, inte bara fastna i tanken, konkretisera och faktiskt skriva ner affärsidén och visionen klart och tydligt i ord. Efter att företaget var bildat har nog det svåraste varit att sätta sig in i allt som rör den ekonomiska biten med momsredovisning, bokslut och skatt, trots att jag är utbildad ekonom…

Däremot har det varit lite jobbigt med att det kommer dagar som är mindre bra, då man måste peppa sig själv att inte ge upp, att höja blicken och se långsiktigt på saker och ting. Att säga till sig själv att det tar tid att bygga upp någonting från grunden.

Visst har jag ”offrat” lite. Det sociala livet har fått stryka lite på foten då jag ägnat väldigt många kvällar åt att packa ordrar, skapa annonser, planera inlägg för sociala medier, jobba med bokföring osv… Allt för att få företaget att rulla…

Men! Skulle jag få göra om min resa skulle jag ha vågat göra detta tidigare i livet, kanske rentav innan alla tre barnen kom…. Då det fanns mycket mer tid och energi!

Vanliga misstag?

Många tror att man ska gå med stor vinst från dag ett. Det stämmer inte. Du har kostnader för t ex webbplats, annonsering, produktinköp och mycket mer som inledningsvis äter upp vinsten i bolaget. Man måste ha tålamod och inse att det kan ta fler år innan man kan få en verksamhet att gå med vinst. Många saknar det tålamodet som krävs för att inte ge upp för tidigt.

Varför ska man driva företag?

Alla insatser, kraftansträngningar och hårda arbete betalar sig på andra sidan! Det är häftigt att kunna se den direkta effekten av sina insatser! Ingenting kommer gratis, allting handlar om drifkraft och kämparglöd. Visst man är egentligen aldrig ledig. Det finns alltid någonting att göra. Desto mer kraft du lägger in, desto mer betalar det sig på andra sidan. Så den pressen kan kännas tuff ibland.

Fridas tips till dig som vill driva företag

Lägg extremt stor vikt och tid vid din affärsidé och affärsplan. Det är grunden i allt. Om de är bra och du tror på din idé, då kommer du kunna lyckas! Det är också viktigt att komma ihåg att inte ge upp för lätt. Du måste ge din idé en ärlig chans för att den ska kunna blomma ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv