Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Know a Talent

Elisabeth Suzuki flyttade till Stockholm för närmare 10 år sedan. Hon har behållit sin småländska dialekt från mamma och sitt japanska efternamn från pappa. Hennes lilla familj består av sin man Johan och deras barn Alvin 4 år och Vilma 2 år.

Know a Talent föds

Nuvarande bolag startade jag då jag passerat 30.  Jag hade ”övat” under stora delar av utbildningen och yrkeslivet på att bygga bolag, skapa team och nå framgång. En dag för närmare två år sedan kändes det självklart att göra det själv.

Know a Talent, verksamheten

Vi startade Know a Talent för vi såg att många företag hade svårt att hitta sina talanger och samtidigt gick många runt med tankar på att byta jobb utan att göra något åt saken. Någon behövde hjälp att hitta jobben, någon annan behövde tro på sig mer och någon hade inte tid. Det krävdes en knuff helt enkelt. Därför utvecklade vi en tjänst som syftar till att man ska hjälpa sina vänner och bekanta vidare i karriären. På Know a Talents plattform tipsar du dina vänner om nya jobbmöjligheter och vi ser till att den som tipsar om rätt person till en tjänst blir belönad. Alla våra jobb har en tipsbonus på 10 000- 50 000 SEK.

Vi drivs av potentialen: att möblera om på arbetsmarknaden så att de som jobbar gör det på ett ställe där de kommer så nära det bara går i att nå sin fulla potential. Om vi ska lyckas med det behöver fler byta jobb och för att få fler att byta jobb behöver vi effektiva matchningstjänster. Det har vi gjort till vår uppgift. Att ge alla möjligheten att nå sin fulla potential.

Verksamheten består av ett virtuellt team med främsta bas i Stockholm och Småland.

Elisabeth, entreprenör + företagare + intraprenör och visionär….!

Jag är entreprenör, intraprenör, företagare, visionär, medarbetare, grundare, säljare, kundservice… under de första faserna i ett eget bolag så krävs att du tar alla roller.

Jag drivs av utveckling! Mänsklig utveckling, affärsutveckling och teknisk utveckling. Vi kämpar varje dag med att hjälpa människor vidare i karriären – att se det lyckas är en stor drivkraft!

Entreprenörsresan

Det kanske inte var optimalt att starta bolag när man har små barn…det har blivit några vakna nätter både pga jobb och vakna barn… Men det svåra var den stora avsaknaden av ett facit. Att bryta ny mark är nödvändigt tror jag, men det innebär ju samtidigt att ingen har gjort det tidigare.

Resan har självklart krävt att jag har fått offra massor periodvis; trygghet, pengar, karriärmöjligheter och ett berg av energi. Och ändå så värt! Poängen är ju att få mer tillbaka av alla dessa saker. Du måste våga satsa och ta en del risker i ditt skapande.

Vanliga misstag?

Jag tror det är att många sätter orimliga deadlines…företag byggs över tid.

Varför ska man driva företag?

Alla framsteg ger orimligt mycket energi. Så fantastisk känsla att skapa något från grunden och få vara med om ALLA framsteg.

Elisabeths tips till dig som vill driva företag

Var uthållig för då kommer turen att hinna i fatt dig, se till att hitta en partner som kompletterar dig så att ni kan växeldra.

Och så en viktig lärdom: du kommer att få se ditt nätverk på ett helt nytt sätt. Du förstår värdet av ditt egna nätverk. Vissa av dina vänner imponerar och anstränger sig massa för att hjälpa dig och några är likgiltiga. Och det naturliga är att själv bli mer hjälpsam under resans gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv