Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Nestor

Jessica Hjert Flod är 38 år och bor i Vänersborg. Hon har man och två barn 12 och 9 år gamla. Hennes största intresse är att skriva, älskar djur, psykologi och allt som har med företagande att göra.

Nestor förlag föds

Nestor förlag är mitt andra företag som jag startade för ca 5 år sedan. Jag hade skrivit en bok och som många andra försökte jag att få den utgiven. När ett förlag började visa intresse kom jag på mig själv med att vilja ge ut boken själv. Det enda jag ville ha av ett förlag var en godkändhetsstämpel att boken var bra. När förlaget tyckte det bestämde jag mig för att göra det själv. Jag har skrivit hela mitt liv och visste att det skulle bli fler böcker. Sedan starten har företaget förändrats och kommit att handla om mer än mina böcker. Men det är ju det som är så kul och spännande med företag. Att det kan utvecklas tillsamman med mig!

Jag startade Nestor förlag för att det är kul, utvecklande och spännande. Jag (misslyckas) och lär mig hela tiden. Det kostar och gör ont ibland men oj vad mkt jag kan idag jämför från när jag startade. Jag tycker att det ligger en sådan frihet i företagande jämfört med jobb. I företaget får jag växa, utvecklas och gå åt vilket håll jag vill. Jag kan pausa eller jobba stenhårt utifrån mitt eget tycke och mående. På mitt ordinarie arbete måste jag alltid vänta in ett godkännande av min chef. Jag tycker inte att jag får utlopp för min kreativitet på samma sätt.

Nestor förlag, verksamheten

Jag skriver böcker, är förläggare för andras böcker (inom området psykisk ohälsa), föreläser om psykisk ohälsa, ADHD och håller kurser och utbildningar i terapeutiskt skrivande.

Målet är att sprida kunskap, bryta tabun, förebygga stigman och få människor till att må bättre.

Jag jobbar heltid inom kriminalvården och driver mitt företag vid sidan om. Mycket är belagt via nätet, men jag föreläser och håller kurser runt om i Sverige.

Jessica, företagaren!

Jag ser mig nog som företagare. Även om jag bara har ett företag så har jag en hjärna som ser företag i allt. Jag har ständigt nya idéer och företagstankar. Det är bara tid och ekonomi som hindrar mig från att förverkliga dom alla.

Jag brinner verkligen för ämnet jag jobbar med (till skillnad från första företaget jag startade) visst jag tycker fortfarande att det är kul med snygga kläder. Men här brinner jag för ämnet psykisk ohälsa. Mina böcker, föreläsningar, blogginlägg förändrar liv och när jag får ett tack är allt arbete värt det. Jag vill vara en förebild, visa upp mina egna erfarenheter och visa att det går att komma ut på andra sidan. Jag får ofta mail och kommentarer från folk som tackar mig för något jag sagt eller gjort och det är många gånger min lön. Ett tack betyder mer än alla pengar i världen.

Entreprenörsresan

Jag är ganska impulsiv av mig och startade mitt första företag när jag var mammaledig första gången. Jag var helt enkelt uttråkad och hittade ett klädmärke (Odd Molly) som jag gillade. I stället för att shoppa kläder startade jag en web shop där jag sålde kläderna. Jag hade företaget i 2-3 år men sålde det senare.

Jag var ca. 32 år när jag startade mitt andra företag. Jag fick min ADHD-diagnos som 32-åring och jag minns som att det kändes som en present full med skit. Så jag stod där och funderade på hur jag skulle göra det bästa av situationen. Och där och då bestämde jag för att dela med mig av mina erfarenheter. Skammen spricker i ljuset så jag visade upp hela mitt liv och idag skäms jag inte en sekund över mina erfarenheter. Tvärtom!

Under tiden har jag offrat min fritid, mina vänner och tid med familjen. Jag jobbar redan heltid och jobbar med företaget på kväll samt helg. Så tv, tidningar eller nöjen finns i princip inte i mitt liv. Men det svåraste har varit ensamheten, att inte ha någon att bolla med. Jag känner att jag egentligen behöver en chef som står över min axel och säger vad jag ska göra. För många gånger gör jag det som är kul och kanske inte det som är viktigt. Jag skulle slippa mkt onödigt jobb om någon hade hjälp mig att sortera mina projekt om mina tankar.

Skulle jag göra om resan skulle jag hålla hårdare i mina pengar och gjort upp en plan som jag förhoppningsvis följt. Jag skulle också följa min magkänsla HELA TIDEN, de gånger jag inte gjort det har stått mig dyrt.

Vanliga misstag?

Tror för mycket på sin idé och inte är medvetna om hur svårt det är samt hur långt tid det tar. Det är enkelt att tro att någon ska köpa dina produkter bara för att du startat upp en butik, men så enkelt är det inte.

Varför ska man driva företag?

För att få kunna bestämma helt och hållet själv.

Jessicas tips till dig som vill driva företag

Skaffa en mentor och följ ditt hjärta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv