Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Manakin

Sophie Karlsson, är 36 år och bor i Göteborg tillsammans med sin sambo Pierre och är egenföretagare inom textilbranschen. Hennes största intresse är passande nog att sy.

Manakin föds

Jag har haft företag i två omgångar, första gången efter en utbildning, då jag blev erbjuden ett uppdrag som jag tyckte lät kul och hoppades att det skulle komma mer av. Jag höll på med diverse uppdrag i ca 2 år men sedan bestämde jag mig för att skaffa ”ett riktigt jobb”. Efter 2,5 år på det jobbet fick jag erbjudande att börja på en drömtjänst för mig, som mönsterkonstruktör på ett företag, men då skulle jag få jobba som konsult och inte heltid. Nu 2 år senare jobbar jag heltid som konsult på olika företag samtidigt som jag driver mitt egna projekt vid sidan av.

Manakin, verksamheten

När jag är konsult jobbar som mönsterkonstruktör, direktris och sömmerska.

Mitt egna projekt, Manakin Studio, driver jag tillsammans med en före detta kollega som heter Hanna Svedman.

Manakin är ett lokalbaserat klädmärke där vi växtfärgar kimonos i ekologisk bomull och fredssilke med olika blommor och växter på plats i Göteborg. Vi har en hemsida som är kopplad till ett tictail konto där vi säljer men så här i början är det viktigt att komma ut och träffa folk så vi försöker vara med på lite olika designmarknader och visa upp oss och våra kläder.

Det mesta av marknadsföringen än så länge har skett via vårat Instagramkonto och genom Facebook.

Jag sitter antingen på företagen som jag jobbar hos. Eller så har jag en ateljé som jag tar emot uppdrag i eller gör egna saker.

Mitt mål är att kunna försörja mig på min verksamhet.

Sophie = företagaren!

Jag tror att jag skulle klassa mig själv som en företagare mer än entreprenör. Men jag antar att jag är lite av båda. Drivet kommer från att jag få jobba med det bästa jag vet och jag älskar det.

Entreprenörsresan

Jag var 28 år första gången och 33 år andra gången jag startade företag. Det svåraste för mig är att jag inte är en försäljare, och när man är ett företag så måste man sälja in sig själv hela tiden och det har jag tyckt varit svårt.

Visst har man offrat något, tid och tryggheten i att ha ett ”vanligt” jobb. Men jag skulle inte ändra något om jag fick göra om min resa – man lär sig av sina misstag.

Vanliga misstag?

Veta sitt eget värde, att kunna ta betalt för sitt jobb.

Varför ska man driva företag?

Att få arbeta med det man älskar, att känna sig fri, att bestämma över sina egna tider.

Sophies tips till dig som vill driva företag

Bara gör det!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv