Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Calle Kanin

Gun är en glad och positiv 57-åring som bor i Södra Bergsbyn, öster om Skellefteå. Hennes intressen är många bl.a. relationer, trädgård, vårt hus, båtliv, miljöfrågor, musik, slalom, promenader, träning, böcker och handarbete. Men något som hon värderar högt är sin familj som består av en make, dotter och dotterns familj men även mamma samt systrar.

Calle Kanin föds

Jag blev arbetslös och hade länge drömt om att ha en egen butik av något slag. När jag under en semesterresa klev in i en barnbutik med ekologiskt fokus i Stockholm trillade polletten ner – detta är vad jag ska öppna i Skellefteå! Jag är så tacksam att jag några månader senare fick klart med ekonomisk hjälp för att förverkliga min dröm.

 Calle Kanin, verksamheten

Calle Kanin hjälper kunderna att göra smarta val. Vi säljer ekologiska barnkläder och giftfria leksaker. Vi vill få kunderna att välja hållbara produkter för att spara på kommande generationers miljö.

Förutom att sprida ekologiskt tänk, när det gäller konsumtion för barn, är målet att jag vill kunna försörja mig på verksamheten.

Kontoret = butik men även hemma!

Min butik ligger i centrala Skellefteå men finns även på webben. Jag tror att det är viktigt att ha ett centralt läge när man öppnar en ny fysisk butik, helt enkelt för att kunderna ska hitta en. Att ha webbshop känns nästan som en självklarhet idag. Dels använder och uppskattar Skellefteborna webbshoppen – många handlar från soffan på kvällen och hämtar ut i butiken nästa dag – men det gör ju också att jag kan nå en större målgrupp.

Gun entreprenören och företagaren

Jag känner mig både som entreprenör och företagare. Entreprenör som startar, utvecklar och kommer med nya idéer. Företagare som förvaltar, får företaget att fungera rent praktiskt.

Jag känner stor tillfredsställelse av en lyckad försäljning = kunden går ut och är nöjd. Men jag drivs även av att få bestämma själv hur företaget ska drivas och självklart att jag genom min butik kan hjälpa mina kunder att göra smarta, mer hållbara val för framtiden.

Entreprenörsresan

Jag var 56 år när jag startade Calle Kanin. Men jag har tidigare startat och drivit frisersalong i 18 år tillsammans med min syster – vi var 22 år gamla när vi öppnade salongen.

Det svåraste med Calle Kanin var att hitta en bra lokal och sedan helt enkelt att få ekonomin att gå ihop samt att förstå vad kunderna efterfrågar när det kommer till färger, former, modeller och storlekar. Men privat var jag orolig över ekonomin då jag behövde lägga in en del kapital och mycket tid. Skulle jag däremot vetat allt som jag vet idag skulle jag drivit företag tidigare. Nu i efterhand förstår jag inte hur jag kunde gå och drömma så länge utan att göra slag i saken.

Vad tror du är det vanliga misstaget?

Vet inte, en gissning är att en del kanske är rädda för att ta hjälp av andra när det blir svårt. Och att man tror att det ska gå snabbare att få verksamheten att rulla.

Varför ska man driva företag?

Det är svårt i början och du kan inte vara ledig en längre tid. Men! Det är spännande att få bestämma själv och roligt att se hur sitt eget företag utvecklas. Något som jag gillar är alla positiva möten med människor.

Guns tips till dig som vill driva företag

VÅGA HOPPA. NU!

    

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv