Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Dagny Day

Josefin är 30 år och sedan 4,5 år tillbaka bosatt i Los Angeles. Hennes familj består av en man och två barn. Josefins största intresse är yoga, hon säger att det har förändrat hennes liv. Förutom yogan älskar hon att resa med sin familj, åka ned till Malibu och njuta av havet, eller att ta en hike i den vackra naturen. Och vinprovning, vi får inte glömma vinprovning! Kalifornien har fantastiska viner!

Dagny Day föds

Jag har nog alltid varit intresserad av att skapa någonting känns som mitt.  Jag har aldrig riktigt vetat vad jag vill göra med mitt liv och har nog fortfarande inte kommit underfund med det, t.ex. vilken utbildning jag vill gå, vad jag vill jobba med o.s.v. Både min man och min pappa är entreprenörer så jag tror att de har inspirerat mig otroligt mycket. Jag ville ha någonting som jag brann för lika mycket som de brann för sina företag. Dagny Day dök bara upp mitt framför ögonen på mig. Jag blev förälskad i athleisure modet som är så stort här i Los Angeles. Man går klädd i yoga eller träningskläder även utanför gym och yogastudio, t.ex, vardags, på stan, till och med när man går ut och äter eller tar en drink med vänner. Jag upptäckte helt fantastiska varumärken som är populära i Los Angeles och resten av världen, men som ännu inte fanns i Sverige och jag tyckte att det var dags att svenska kvinnor också skulle få uppleva dessa underbara kläder. Vi lanserade dagnyday.com i slutet av 2016.

Dagny Day, verksamheten

Vi vill underlätta kvinnors liv genom att erbjuda kläder av enastående kvalité, design och framförallt bekvämlighet som kan användas både till träning och till vardags. Mitt mål är egentligen till att göra kvinnors liv lite bekvämare helt enkelt.

Kontoret = ibland i trädgården!

Både jag och min man jobbar hemifrån, vilket är skönt och ganska jobbigt samtidigt. Vi har ett kontor på övervåningen i vårt hus. Jag kan sakna den dagliga kontakten med kollegor och det är lätt att man går varandra på nerverna när man arbetar med sin partner hela dagen, och därefter ska vara man och fru, pappa samt mamma 🙂 Därför slinker jag ibland ut och jobbar i trädgården.

Entreprenören och företagaren

Jag är definitivt entreprenör! Jag är en sådan där jobbig människa med oändligt mycket planer, idéer och viljor.

Entreprenörsresan

Jag började jobba när båda mina barn var 6 månader gamla. I Sverige är det ganska ovanligt och ibland har jag haft mycket ångest över detta, speciellt när jag ser mina vänner hemma i Sverige vara mammalediga. Detta är ett val jag gjorde. Jag tänkte på något sätt att ”jag kan ju vara mammaledig sedan”, men så fungerar det ju inte riktigt. Det går så fort med barn och den tiden är ju redan förbi. Det är oerhört tufft ibland och kan kännas som att jag valde bort mina barn när de var små, men så är det ju inte. Jag gör detta för mig själv, men också för dem. Lycklig mamma, lyckliga barn…

Jag är perfektionist och har ett stort kontrollbehov. Det är oerhört svårt för mig att  bli helt nöjd med någonting jag gör. Trots att jag har lagt ner ett enormt jobb så kan inte känna mig riktigt stolt över det jag skapat. Jag väntade länge innan jag bjöd in mina vänner att ens gilla Dagny Days Facebooksida och det var ett väldigt svårt steg för mig. Jag känner mig ju fortfarande inte nöjd, det är inte perfekt, men jag insåg att jag nog aldrig kommer att tycka att det är det.

Skulle jag göra om min entreprenörsresa skulle jag lyssna mer på mig själv och framförallt tro mer på mig själv. Det är väldigt lätt att bli osäker och lyssna för mycket på andras åsikter, men i slutänden blir det ju då inte din idé, utan någon annans. Å andra sidan önskar jag att jag hade vågat be andra mer om hjälp. Nu har jag upptäckt att det är otroligt många som faktiskt vill hjälpa till. Min syster har bland annat varit ett oerhört stort stöd.

Vad tror du är det vanliga misstaget?

Jag har inte så bra koll på vad andra gör för misstag, men jag vet att det främsta misstaget jag gjorde var att vilja göra för mycket samtidigt. Jag hade så mycket olika planer och saker jag ville skapa. Jag tror att det är viktigt att fokusera så att det man genomför blir riktigt bra istället för att göra allt samtidigt och det blir halvdant. Samtidigt är det ju viktigt att testa sig fram och se vilken av alla planer man har som fungerar. Kanske är det inte alls det man tror.

Varför ska man driva företag?

Det är så roligt! Jag blir så oerhört glad över att höra att andra gillar dessa kläder lika mycket som jag gör. Det gör att hela denna resa, dessa år av ”gratis arbete” känns värt det. Jag hade en idé och nu finns den här, kläderna finns i Sverige och svenska kvinnor kan uppleva dem. Det känns obeskrivligt. Jag har kommit i kontakt med fantastiska människor, samarbetspartners, och bloggare som dagligen ger mig oerhörd energi samt inspiration.

Däremot är stressen det tuffaste med företagandet. Det är en oerhörd stress som det kan vara svårt för andra att se. Att driva ett företag är för mig lite som att ha ett tredje barn. Du måste tänka på det hela tiden. Du kan aldrig bara ta en paus. Det är också emotionellt påfrestande. Vissa dagar är det jättekul, du känner dig på topp och allt går som du vill. Nästa dag kan det kännas lönlöst och du vill ge upp och ha tillbaka ett normalt liv (vad nu det är?). En annan baksida är att det kan kännas väldigt ensamt. När du startar upp ett företag har du oftast inga kollegor att prata med, någon som förstår eller delar din passion för företaget. I mitt fall har jag ju turen att jag kan prata med min man, men han driver flera andra företag så det är svårt för honom att lägga tid på småprat.

Josefins tips till dig som vill driva företag

”Vad skulle du göra om du inte var rädd?” Jag gillar att ställa mig själv den frågan. Mitt tips är; Våga! Våga tro på dig själv och din idé. Detta är något jag fortfarande jobbar med hos mig själv men jag försöker hellre och misslyckas än att ångra mig för att jag inte vågade. Fungerar det inte, ändra din plan tills du hittar någonting som fungerar. Ge inte upp för att det blir jobbigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv