Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Saveur

Caroline bor tillsammans med sin sambo och hund i Stockholm. Det största intresset är långa promenader med vovven och att anordna mysiga middagar hemma med nära samt kära och att spela kort.

Saveur föds

Jag hade många i min närhet som inte hann med sin vardag. Många kom till mig och var stressade över att de förväntades vara bäst på allt, vilket de inte hann, och det hade en otroligt stor påverkan på dem. Så, vem skulle hjälpa dem – självklart jag!

Saveur, verksamheten

Saveur låter dig prioritera din tid bättre genom att hjälpa dig med vardagen. Vi tar över tidskrävande sysslor och rutiner så som att handla mat, byta ut det där klädesplagget som är fel storlek, hämta och lämna barnen på dagis, öppna för hantverkaren, hantera försäkringsärenden eller se till att hunden får dagliga promenader. Vi är som en assistent i hemmet, för så många timmar du behöver. Du får en egen kontaktperson som hjälper till med vad som behövs och du köper ett paket med så många timmar som du kommer att använda.

Målet med företaget är att hjälpa människor att prioritera sin tid och fokusera den på viktiga saker i livet för att öka välbefinnandet.

Kontoret = Stockholm, nu i alla fall….

Jag driver Saveur än så länge i Sverige och enbart i Stockholm. Jag har fått flera förfrågningar framförallt från USA och England men har valt att bygga upp en stabil grund i Sverige först. Främst för att ha alla processer på plats innan jag väljer att gå internationellt. Flera av mina existerande kunder är från andra länder och man märker att de har en lättsammare inställning gentemot de tjänster vi erbjuder då de är mer etablerade utomlands.

Caroline entreprenören

Jag drivs av att faktiskt göra skillnad i människors liv. Att öka välbefinnandet genom att låta människor hinna med det de prioriterar och därmed kunna lämna bort onödiga tidskrävande sysslor. Idag klassar jag mig mer som än entreprenör än en företagare. Jag är expert på att komma på bra affärsidéer och affärsutveckling men är samtidigt oerhört tacksam, framförallt för min pojkvän, men även en partner och vänner samt bekanta som hjälpt mig att bygga upp bolaget till vad det är idag.

Entreprenörsresan

För mig var ”Hönan och ägget” oerhört svårt i början. Jag började min resa utan externa ekonomiska medel vilket lett till många avgörande ställningstaganden. Till exempel vad ska man göra först, hitta personal eller hitta kund? Om man ska anställa så att det är klart tills man får in en kund (för att minska ledtider), eller om man ska få in kunder först och sedan hoppas på att man får in bra personal. Vad är bäst? Nu har vi kommit så långt att de flesta av dessa frågeställningar är lösta men ibland dyker det upp nya att ta ställning till.

Det jobbigaste har varit alla oförutsägbara motgångar. Man kämpar som en galning och går på en del nitar. Det är extra frustrerande då ens företag blir ens bebis och när man jobbar så mycket som man gör så har man ingen extraenergi att kunna lägga på dessa händelser. Skulle jag göra om det skulle jag vara mer försiktig med vilka jag väljer att involvera i företaget. Det kan kosta otroligt mycket energi och pengar att ändra en befintlig struktur.

Jag är oerhört tacksam över att det har fungerat ekonomiskt. I början avstod jag från lön för att bygga upp ett kapital inom bolaget. Dessutom har jag lagt all min potentiella arbetstid samt min fritid (kvällar och helger) för att det ska fungera. Men allt är värt det!

Vanliga misstag?

Det finns många kritiska fel som är lätta att göra men jag tror det vanligaste är att vissa drar på sig för stora kostnader för tidigt. Man kanske inte behöver ett stort kontor i början utan kan försöka klara sig utifrån de medel man har.

Varför ska man driva företag?

Att alltid vara ytterst ansvarig kan vara väldigt påfrestande. Jag har nästan varit tvungen att hitta ett system för att det inte ska slita för mycket psykiskt. Man kan inte ta ledigt och åka iväg utan var man än är så har man jobbet med sig, som ett barn. Men WOW så många fördelar det finns! Att få bygga något från grunden som man kan sätta sin egen identitet på, att få bestämma över sin egen tid och sina medarbetare, att få välja exakt vad man vill jobba med, den magiska listan kan göras lång!

Carolines tips till dig som vill driva företag

Vi behöver er alla! Det låter klyschigt att satsa men gör det! Är du inte säker från början, hitta ett arbete där du kan arbeta extra så mycket som du behöver för att kunna lägga din övriga tid på idén.

Mitt andra tips är att skaffa en mentor. Leta upp framgångsrika människor (Linkedin är ett hett tips) som du kan ha som förebilder. Skriv till dem och förklara hur mycket ni skulle uppskatta att ha dem som mentor. Vissa kommer vara upptagna men någon kommer helt säkert bli smickrad och nappa. Helt plötsligt har du då personer att fråga som startat/drivit bolag innan, som vet hur man undviker fallgropar och kan trycka på viktiga aspekter.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv