Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Iver

Frida är en kvinna på 32 år som bor tillsammans med sin sambo i Stockholm. Hon älskar att skriva, att resa och självklart sitt företag! Det bästa är att dessa tre passioner går utmärkt att kombinera.

Iver föds

Foto: Malou Winter

När man går till jobbet varje dag och känner sig understimulerad samt sur, då är det dags att gå någon annanstans. Precis så kände jag. Jag satt fast i stress, möten och klipp-och-klistra-uppgifter. Samtidigt togs det hela tiden in reklambyråer som fick göra allt det roliga jobbet. Och jag kände ofta att jag skulle ha kunnat göra det bättre. Så det i kombination med att vara understimulerad och provocerad tyckte jag att det var dags för att göra det jag brinner för.

Iver, verksamheten

Företaget Iver erbjuder text, sociala medier, kreativa kampanjer och det mesta som rör engagemang mellan kunderna och företaget. Målet är att varje företag ska ha den bästa möjliga relationen med sina kunder. Och det är där som jag kommer in i bilden!

Frida, företagaren

Jag skulle säga att jag är en företagare som älskar entreprenörer! Det känns som att man, för att vara entreprenör, ska brinna för sin egen vara/tjänst. Själv brinner jag för andras varor och tjänster. Det är vad som sporrar mig. Klart jag älskar mitt företag, men jag ser det mer som ett medel än som ett mål.

Jag drivs av kreativitet! Det finns inget jag älskar mer (sorry sambon) än att få en utmaning kastad på mig och försöka komma på en kreativ lösning. Speciellt om det rör sig inom fälten reklam eller kommunikation. Jag blir alldeles till mig bara jag tänker på det!

Entreprenörsresan

Foto: Malou Winter

Mitt företagande började egentligen i gymnasiet. Då upptäckte jag att man kunde köpa slipsar på second hand-affärer för 1 krona och sälja dem på Tradera för 100 kronor, bara man beskrev dem för rätt publik. Där och då upptäckte jag såväl ordets kraft som glädjen i att dra in sina egna pengar. Ett gäng år senare startade jag och byggde upp Sveriges största vintageshop på nätet som hette Vintagesmulor. Det var extremt roligt och lärorikt. Jag kom dock till en punkt där jag skulle behöva skala upp eller lägga ner och jag valde då att lägga ner. Efter några år i det vanliga arbetslivet längtade jag efter företagandet igen men denna gång gav jag mig in i tjänstesektorn istället. Under alla år har jag alltid fascinerats mycket av andras företag och velat hitta på idéer för hur man kan utveckla dem, så nu känns det som att jag hittat helt rätt.

Det jag tyckte var jobbigast i början var mitt självförtroende. Ibland fungerar det som en raket, ibland som ett gigantiskt krokben. Det gäller att hänga med i svängarna mellan total hybris och ”JAG ÄR SÄMST I HELA VÄRLDEN”-paniken. Jag skulle inte ändra på någonting men skulle jag få vrida tillbaka klockan skulle jag ha börjat tidigare!

Vanliga misstag?

Att göra allt själv. Egentligen inte på grund av den gamla klyschan ”ingen kan allt” för jag tror fasen att vissa entreprenörer kan ALLT! Men ”jag kan” är inte samma sak som ”jag borde”. Ta hjälp av andra! Det blir så mycket mer effektivt. Dygnet har inte obegränsat antal timmar.

Varför ska man driva företag?

Foto: Malou Winter

Det är mycket osäkerheten med att driva företag. Ibland sinar jobben och då sneglar man avundsjukt på de anställda. Men det går snabbt över. Det bästa med företagandet är friheten, kreativiteten och suddigheten. Gränsen mellan jobb och fritid är extremt suddig. Och jag älskar det!

Fridas tips till dig som vill driva företag

Fundera inte så himla mycket. Bara kör på! Fråga andra hur de gör så kommer du märka att de inte är några större experter än dig. Kan de, så kan du. Nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv