Entreprenörden logo

Sommarinspiration – Elisabeth Ingvar

Elisabeth, bor i Stockholm med pojkvän och hund. Fotografi, Burning Man-communityt och vovvar tar mest av hennes fritid

Elisabeth Ingvar, verksamheten

Jag började driva företag för att jag ville skapa förutsättningar för ett liv som jag får designa själv. Jag vill göra mer av det som gör mig glad. Jag var själv på plats i Berlin när jag startade mitt företag, men jag registrerade det i Sverige och hade svenska kunder. Jag skötte allt på distans via video och chatt innan jag flyttade till Sverige igen.

I verksamheten jobbar jag med digital marknadsföring, framförallt inbound marketing. Lägger strategin och planerar för företagens externa kommunikation, producerar visuellt och skriftligt innehåll.

Målet är att hjälpa mina kunder att nå igenom bruset och vara med och påverka människor positivt genom mina uppdrag. Jag drivs av engagerade människor och tydlig kommunikation

Elisabeth, soloentreprenören!

Jag vet inte om jag klassar mig som entreprenör eller företagare. Men soloprenör kanske? Entreprenör med tiden? Ordet företagare för mig låter som att det handlar om en firma med några hundra anställda och det är inte mitt mål.

Entreprenörsresan

Jag startade eget för ungefär ett halvår sedan, så det är nytt! Hittills har det svåra varit att prissätta rätt. Jisses! Dock har det jobbiga varit att hitta sättet som just jag bör jobba på för att optimera min kapacitet. Jag har fortfarande en resa att göra där gällande vilka uppdrag jag ska ta och inte och på vilket sätt jag ska jobba. Det går bra ändå med en redig dos envishet, men mitt personliga mål är att hitta större andel flow i min vardag.

Dock känner jag inte att jag offrat något nu. Jag upplever att jag offrade mer som anställd än som egen 🙂

Om du skulle göra om din resa – vad skulle du ändra då?

Ta plats på ett coworking-space, precis som jag har idag – MEN – satsa på att vara där mycket mer än vad jag faktiskt har varit. Jag kom dit för att jobba och gå hem, men halva värdet i ett coworking-space ligger i all fantastisk brainpower under samma tak, alla roliga event och alla nya vänner som bara väntar på dig. Jag skulle vara på plats mer och ta tid till att socialisera också.

Vanliga misstag?

Fokuserar för mycket på det som inte generar pengar (ex många många timmar på att rita en logga till sin firma – ut och skapa värde för kunder istället!) och prissätter fel.

Varför ska man driva företag?

Man får bestämma själv 🙂

Elisabeths tips till dig som vill driva företag

Hitta folk i samma sits och jobba tillsammans, om än med olika saker.

Tacka ja till många uppdrag i början (om ni jobbar tjänstebaserat) och känn efter vad som passar. Utnyttja chansen att få jobba med folk du trivs med – du väljer ju själv!

Det finns massa roliga event på startupsthlm.se.- de erbjuder gratisseminarier löpande, som är väldigt givande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Om Klara-Maria

Presentationen ”Här är en entreprenör” kändes mäktig första gången jag fick den. Jag ska hjälpa dig att få samma känsla. Denna blogg är alltså ett stöd för dig som är entreprenör med eller utan ett bolag.

Läs mer om Klara-Maria

Instagram

Tidigare inlägg

Kategorier
Arkiv